Foto: DELFI
Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte paudusi viedokli, ka Jūrmalā notiekošais jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis" ir viduvējs festivāls, un tā izcelšana Jūrmalas pilsētvidē ar Zvaigžņu aleju nav izprotama.

""Jaunais Vilnis" gan pats par sevi, gan rosīšanās ap to simbolizē postpadomju telpu, no kuras mēs gribam aiziet uz visiem laikiem. Viena viduvēja festivāla izcelšana, tam ierādot īpašu vietu Jūrmalas pilsētvidē, ir neizprotama un nepieņemama," teic ministre.

"Jo mazāk būs šādu Slavas aleju, jo mazāk tās dos kādam veltas cerības, ka būtu iespējama atgriešanās pagātnē, kur zvaigznes un slavināšana bija svarīgāka par kvalitāti un saturu," pauž Ēlerte.
Jau ziņots, ka piketu pret "Jaunā viļņa" Zvaigžņu aleju rīkojuši arī partijas "Tēvzemei un brīvībai" /LNNK Jūrmalas grupa. Tāpat neizpratni par šādu ieceri izteicis arī viens no "Jaunā viļņa" Latvijas tēviem – Maestro Raimonds Pauls.

Atgādinām, ka Zvaigžņu alejas laukumu iecerēts atklāt tuvākajā laikā, iespējams, jau šā gada konkursa pirmajās dienās. Laukumā būs 10 zvaigznes, veltītas iepriekšējo gadu "Jaunā viļņa" finālistiem.

"Jaunais vilnis" Jūrmalā sāksies 26.jūlijā. Taču lielākā daļa dalībnieku Rīgā ar vilcienu no Maskavas ieradās jau pagājušajā sestdienā. Latviju šogad konkursā pārstāvēs dziedātāja LieneCandy.

Fotogalerija: "Jaunais vilnis 2010"


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!