Foto: EPA/Scanpix/LETA

Starptautiskajā sieviešu dienā Stokholmas praids paziņojis, ka šī gada festivālā uzstāsies krievu feministu pankroka grupa "Pussy Riot".

Aktīvistes sniegs koncertu uz galvenās skatuves Praida parkā sestdien, 3. augustā, un apmeklētāji var gaidīt starpdisciplināru uzstāšanos, kurā apvienoti vizuālās mākslas elementi un mūzika, kā allaž neizvairoties no sabiedrības tumšāko aspektu izgaismošanas.

"Mēs esam diezgan vīlušās par faktu, ka lielākā daļa dziesmu, ko mēs dzirdam, riņķo ap romantiskām jūtām un piektdienas ballītēm, un tikai retu reizi tās ir veltītas nebūt ne mazāk svarīgiem tematiem kā klimata pārmaiņas, ieroču kontrole, politisko aktīvistu aresti, strukturāla nevienlīdzība, seksisms, policijas brutalitāte un varas izmantošana savtīgos nolūkos, akūts veselības aprūpes un izglītības trūkums," saka grupas pārstāves.

Apvienības nesen klajā nākušās jaunās dziesmas ir ar īpašu vēstījumu faniem: "Hei, biedri! Ceram, ka jums nepatiks mūsu jaunās kompozīcijas, jo tās ir veltītas patiešām pretīgām lietām. Cerams, ka jūs tās izslēgsiet, iesiet ārā un rīkosieties!"

Stokholmas praida skatuves programmu producents Guns Lundemo saka: "Es esmu ārkārtīgi priecīgs, ka "Pussy Riot" uzstāsies uz mūsu galvenās skatuves. Viņas ir un vienmēr būs vēsturiskas. Es esmu redzējis daļu no paredzētā šova, un varu tikai teikt – WOW!"

Stokholmas praids ir lielākais LGBT kopienas un viņu draugu festivāls Skandināvijā, kas šogad notiks pilsētas centrā no 29. jūlija līdz 4. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!