Foto: Publicitātes attēli

Svinot mūzikas un mākslas festivāla "Bildes" 30 gadu pastāvēšanas jubileju, klajā laists krāšņs un apjomīgs "Bilžu" mākslas albums, kurā iekļautas 257 Latvijā iemīļotu mūziķu un mākslinieku 798 mākslas darbu reprodukcijas.

Autoru darbi tapuši un bijuši apskatāmi festivāla izstādēs no 1985. gada līdz 2015. gadam, informēja "Bilžu birojā".

Mākslas albumā redzamo mākslas darbu autori ir festivāla "Bildes" dalībnieki - mūziķi Igo, Guntars Račs, Jānis Grodums, Uldis Marhilevičs, Varis Vētra, Ieva Akuratere, Valdis Atāls, Raimonds Bartaševičs, Ingus Baušķenieks, Roberts Gobziņš, Aigars Grāvers, mākslinieki Uldis Baltutis, Marta Krasta, Sigits Kreivaitis, Inguna Krolle-Irbe, Inese un Ivars Mailīši, Aleksejs Naumovs, Elita Patmalniece, fotogrāfi Jānis Deinats, Valts Kleins un daudzi citi, kā arī arhitekti, citas radošas personības un mūziķu bērni.

Albumā ietvertas arī fotogrāfijas no "Bilžu" radošajām nometnēm, kā arī mākslas darbu autoru domas un atmiņas par festivālā piedzīvoto. Vienlaikus albumā apskatāmi visi festivāla logotipi. Tos veidojis mākslinieks Uldis Baltutis.

Jau ziņots, ka jubilejas festivāla programma turpināsies ar četriem koncertiem Rīgas Kongresu namā, kas norisināsies no 27. novembra līdz 29. novembrim. Rīgas Kongresu namā varēs apmeklēt jauno grupu un "Bilžu" veterānu kopprojekta koncertu, atsevišķā koncertā uzstāsies festivālā sevi jau pieteikušās grupas sadarbībā ar Latvijā pazīstamiem radošo profesiju pārstāvjiem, kā arī notiks koncerts bērniem un "Bilžu veterānu koncerts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!