Foto: DELFI

Tradicionālais gaismas festivāls "Staro Rīga" šogad ilgs četrus vakarus - no 15. līdz 18. novembrim. Kopumā 31 pilsētvides gaismas objekts veidots pēc kādas no "Rīga 2014" programmas tematiskajām līnijām - "Rīgas karnevāla", "Okeāna alkām", "Izdzīvošanas komplekta", "Ceļu kartes", "Dzintara āderes" vai "Brīvības ielas", norāda pasākuma organizatori.

Festivāla pamatmaršruts šogad būs centrālā pilsētas ass no Daugavmalas līdz Juglai, veidojot atzarus Vecrīgā, Esplanādē un Miera ielā, ar objektiem uz VEF kultūras pils fasādes, Teikas vidusskolā un Strazdumuižā. Būs arī citi objekti ārpus pilsētas centrālās daļas – Kalnciema kvartālā, atpūtas centrā "Lido", kā arī tiks izgaismots kultūras pils "Ziemeļblāzma" skatu tornis.

Gaismas festivāla ietvaros tiks realizēta daļa no pieteiktajiem objektiem, bet citas radošās idejas būs skatāmas Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas nedēļas nogalē 17.-19. janvārī, kad notiks īpašs "Staro Rīga" speciālizlaidums.

"Staro Rīga" ir vairāku dienu pilsētvides objektu izstāde - gaismas festivāls, kurā, izmantojot mūsdienu gaismas un video tehnoloģijas tiek pārvērsta pilsētas ierastā ainava. Tas ir arī viens no apmeklētākajiem un iecienītākajiem galvaspilsētas kultūras pasākumiem.

Fotogalerijā piedāvājam atcerēties pērnā gada festivāla objektus:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!