Foto: LETA

Piedāvājot astoņus dažādu žanru koncertus un trīs izstādes, 30.jubilejas gadu šoruden svinēs senākais mūzikas un mākslas festivāls Latvijā "Bildes", aģentūru LETA informēja "Bilžu biroja" pārstāve Tija Auziņa.

Septembris iezīmēsies kā "Bilžu" mākslas mēnesis. Jau mēneša vidū tirdzniecības centros "Spice" un "Spice Home" tiks atklāta "Bilžu" retrospektīvā izstāde, kurā būs apskatāmi aizvadīto gadu festivāla dalībnieku darbi no izstādēm "Čemodānu parāde", "Pogas un podziņas", "Ciparu un burtu spēles", "Mandalas" un citām izstādēm.

No 30.septembra Līvu laukumā būs apskatāma vides izstāde "Bilžu sēta pilsētā". Piedaloties akcijā "Arī Es - Bilžu sētā!" un iesūtot idejas skices, arī Rīgas iedzīvotājiem un interesentiem no visas Latvijas būs iespēja kļūt par izstādes dalībniekiem. Interesantāko skiču autori varēs izveidot savu mākslas darbu - apgleznotu dēlīti - un pievienot to mūziķu un mākslinieku veidotā "Bilžu sētā". Ar akcijas noteikumiem var iepazīties mājaslapā "www.bildes.lv" un "facebook.com" lapā "Mūzikas un mākslas festivāls Bildes".

Kinoteātrī "Splendid Palace" septembra beigās būs redzama liepājnieka, visu "Bilžu" logotipu autora, mākslinieka Ulda Baltuta izstāde "Bilžu logotipi 1985-2015".

Festivāla koncerti notiks mūzikas klubā "Kaļķu vārti" un Rīgas Kongresu namā laikā no 21.oktobra līdz 29. novembrim. Mūzikas cienītājus tradicionāli priecēs folkmūziķi, jaunie dziesminieki, kā arī pašmāju blūza un džeza mūziķi. Uz "Bilžu" skatuves būs iespēja vērot arī jaunos mūzikas censoņus un festivāla veterānus. Neizpaliks arī radošo personību uzstāšanās un koncerts pašiem mazākajiem, kurā piedalīsies daudzi Latvijā populāri bērnu muzikālie kolektīvi. Jāpiebilst, ka īpašs būs koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni", kurā uz skatuves kāps arī mūziķu atvases, kuras kopā ar vecākiem augušas festivālā "Bildes" - sākot ar pirmajiem nedrošiem solīšiem līdz pat nopietni vērā ņemamiem muzikālajiem sasniegumiem. Katram no viņiem ir savs stāsts, kas veidojies festivāla nometnēs, koncertos un aizskatuvē. Šogad mūziķi un viņu bērni kāps uz skatuves kopā.

Pašlaik turpinās jauno grupu un jauno dziesminieku atlase festivāla koncertiem. Par godu 30 gadu jubilejai tiks izdots mākslas albums ar festivāla dalībnieku mākslas darbiem. Festivāla laikā tiks prezentēts "Bilžu" himnas "Tikai tā!" tekstu autora Guntara Rača jaunais dzejoļu krājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!