Foto: LETA
Festivāls "Kulakova nakts", kas Rojas estrādē bija iecerēts šā gada augustā, pārcelts uz 2021.gada 21.augustu, informēja pasākuma producents Sandis Mohovikovs.

2021.gadā grupai "Pērkons" būs 40.

Festivāla galvenais notikums būšot koncertuzvedums "Īsts filozofs nav pesimists". Tā pirmajā daļā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) vīru kora "Gaudeamus", diriģenta Ivara Cinkus un grupas "Pērkons" izpildījumā skanēs Jura Kulakova kantāte "Mīlestībā viļņo krūts" ar Eduarda Veidenbauma dzeju. Tieši ar šo skaņdarbu koris "Gaudeamus" svin savu 60 gadu jubileju.

Savukārt koncertuzveduma otrajā daļā Veidenbauma dzejas muzikālās inspirācijas piedāvās grupa "Dzelzs vilks", Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolas rokgrupa "Pirmais kurss" un Rēzeknes teātra "Joriks" aktieri, kā arī trīs jauno grupu konkursa uzvarētāji. Skanēs gan versijas par komponista Kulakova leģendāro ciklu "Septiņarpus dziesmas ar Eduarda Veidenbauma vārdiem", ko savulaik dziedāja Ieva Akuratere, gan mūziķu pašu oriģinālsacerējumi, gan dziesmas no Rēzeknes teātra "Joriks" izrādes "Veidenbaums. LIVE", ko paši izrādes autori dēvē par "dzejas un mūzikas kabarē".

"Kulakova nakti", kā ierasts, noslēgs grupas "Pērkons" šovs. Leģendārā grupa uz skatuves kāps kopā ar Rojas Mūzikas un mākslas skolas pedagogu instrumentālo ansambli.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!