Foto: Publicitātes foto
Festivāls "RE RE Rīga!" šogad piedāvā īpašo Ziemeļvalstu laikmetīgā cirka programmu, kura piedāvās četras stilistiski dažādas un pārsteidzošas izrādes. Divas no tām būs skatāmas Kongresu nama Lielajā zālē.

7. augustā, pulksten 19:30 uzstāsies asimetriskais franču – norvēģu duets Magmanus no Zviedrijas ar izrādi "Attached", jeb tulkojumā – "saistītie". Izrāde ierauj aizkustinošā un komiskā stāstā par pieķeršanos un attālināšanos, par nekontrolējamo domino efektu cilvēku dzīvē – kā cilvēka rīcība var izkrāsot kāda cita dzīvi.

Savukārt 8. augustā, pulksten 19:30 poētiskā visumā ievedīs somu laikmetīgā cirka un vizuālā teātra trupa Nuua ar izrādi "Lento". Apvienojot objektu manipulāciju, žonglēšanu, akrobātiku, fizisko teātri, izrāde ierauj riska, kontroles un nostaļģijas meklējumos.

Divus vakarus – piektdien, 8. augustā un sestdien, 9. augustā, pulksten 19 pie Laimas pulksteņa būs skatāma grandioza izrāde "Musica Mobile" jeb mūzikas mašīna. Viss sāksies kā sajukums, kad norvēģu trupas Cirka Teater muzikālais cirka autobuss sadursies ar Jauniešu pūtēju orķestra Auseklītis maršrutu, bet notikumi attīstīsies neparedzētā veidā.

Izrāde ir pārsteidzošs stāsts par pretstatiem starp aplupušo ārzemnieku teātra trupu un glancēto orķestri, starp cilvēku un tehnoloģiju, starp troksni un mūziku, un mirkli, kad ceļš uz harmoniju šķiet neiespējams.

Sestdien, 8. augustā, pulksten 18 un 19:30 laukumā pie Kongresa nama skatītājus priecēs pilnasinīga ielu cirka trupa "Clunker Circus" no Somijas ar izrādi "Fuzzy Dice Circus". Imitējot lielveikala autostāvietas atmosfēru, deviņdesmito gadu deju mūzikas ritmos un laba humora noskaņās jaunie mākslinieki rādīs akrobātiskus trikus, dejos ar apli un ālēsies ar skrituļslidām.

Skandināvu laikmetīgais cirks pēdējo gadu laikā ir izkarojis nozīmīgu vietu uz pasaules skatuves. Ziemeļu estētika un īpašais skandināvu žonglēšanas stils kļuvuši par atpazīstamu zīmi. Ziemeļvalstīs bērniem un jauniešiem ir iespēja dažādās formās apgūt cirka mākslu. Turku Universitātē Somijā un Stokholmas Dejas un cirka universitātē Zviedrijā cirku apgūst profesionālā līmenī, un uz tām dodas studēt topošie mākslinieki no visas pasaules.

"Rīga 2014 – Eiropas kultūras galvaspilsēta" programmas notikums "RE RE Rīga!" ir vērienīgākais starptautiskais ielu mākslas un pasaules mūzikas notikums Baltijā. Pasākumu programmā ir visdažādākās mākslas formas – laikmetīgais cirks, mūzika, deju un ielu teātra priekšnesumi.

Šogad festivāls notiks jau otro gadu un ilgs no 6. līdz 9. augustam, pulcējot vairāk nekā 60 māksliniekus no 12 valstīm. Centrālās norises vietas būs Kongresu nama zāles un laukums, kā arī Kultūras vasarnīca "Esplanāde 2014".

Biļetes uz pasākumiem iekštelpās var iegādāties "Biļešu Serviss" tirdzniecības vietās un internetā. Pilna festivāla programma – "www.rereriga.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!