Foto: LETA
Filantropi Boriss un Ināra Teterevi ir pievienojušies pasaules līderu aliansei - "Madrides klubam".

"Madrides klubs" ir pasaules lielākā līderu alianse, kurā apvienojies 71 valsts bijušais prezidents un valdības vadītājs. Tā mērķis ir stiprināt demokrātiskās institūcijas pasaulē un dot padomu politisko konfliktu risināšanā. Patlaban to vada Latvijas eksprezidente Vairas Vīķe-Freiberga.

Teterevi pievienojušies oficiālo personu lokam, kurā pēc kluba prezidenta aicinājuma darbojas filantropi, sniedz rekomendācijas "Madrides kluba" šodienas un nākotnes iniciatīvām un padomus pasaules valstu valdībām, atbalstot alianses mērķi mazināt nabadzību un politiskos konfliktus pasaulē.

"Lai labāk sasniegtu alianses mērķus, mēs izraugāmies un sadarbojamies ar indivīdiem un organizācijām, kas vēlas sniegt pienesumu attīstības un līderības vecināšanā pasaules vietās, kur tas ir visvairāk nepieciešams. Novērtējot Teterevu līdzšinējo darbību Latvijā un ārvalstīs, esmu aicinājusi filantropus pievienoties "Madrides klubam", lai aktīvi atbalstītu vairāk nekā 100 bijušo prezidentu un valdību vadītāju centienus stiprināt demokrātiskās vērtības un pārvaldību kā labāko politisko sistēmu, kas nodrošina un veicina cilvēktiesību ievērošanu un labklājību," pauž "Madrides kluba" prezidente Vīķe-Freiberga.

Kopš 2013.gada Teterevu ģimene sadarbībā ar ANO un starptautisko organizāciju "Global Fairness Initiative" atbalsta starptautiskas palīdzības programmas labklājības vairošanai Centrālamerikā, Dienvidamerikā, Āfrikā un Āzijā. Teterevi norāda, ka ir pagodināti iesaistīties "Madrides klubā" un pateicīgi tā prezidentei par iespēju turpināt sākto darbu plašākā apjomā un kopīgi risināt pasaulei nozīmīgas problēmas.

"Madrides klubs" izveidots 2001.gadā demokrātijas jautājumiem veltītā plašā starptautiskā konferencē Spānijas galvaspilsētā Madridē. Vaira Vīķe-Freiberga "Madrides kluba" prezidentes pienākumus pilda no 2014.gada 1.janvāra.

Teterevu ģimene kopš 1994.gada finansiāli atbalsta labdarības iniciatīvas Latvijā un ārvalstīs. Latvijā Borisa un Ināras Teterevu fonda uzmanības lokā ir kultūra, izglītība, pilsētvide, atbalsts kopienu attīstības (īpaši bērnu, māmiņu, senioru, kopienu fondu) organizācijām pilsētās un lauku apvidos, dzīvnieku aizsardzība, palīdzība ekonomiskās krīzes skartām maznodrošinātām un trūcīgām personām. Centrālamerikā (Gvatemala), Dienvidamerikā (Peru), Āfrikā (Gvineja-Bisava) un Āzijā (Nepāla) Teterevu ģimenes palīdzība sadarbībā ar ANO un GFI vērsta uz vietējo iedzīvotāju dzīves apstākļu uzlabošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!