Foto: Publicitātes foto
Ar fotogrāfa Jāņa Vēliņa fotoizstādi "Paralēli. Maģiskais", kurā būs skatāmi kadri un aizkadri no Māra Martinsona spēlfilmas "Maģiskais kimono", tiek uzsākts filmas pirmizrādes pasākumu cikls. Izstādes atklāšana notiks 4. septembrī pulksten 12.00 Rīdzenes ielā "Galerijā Centrs" ar režisora Māra Martinsona un filmas lomu atveidotājiem - Mārtiņu Sirmo un citiem, portālu "Delfi" informē filmas pārstāvji.

Jānis Vēliņš atklāj: "Fotogrāfam strādāt filmēšanas laukumā ir īpaša pieredze. Tāda, kas neatkārtojas nevienā citā fotogrāfijas žanrā. Gaisma - augstas klases gaismotāji ar ilgu gadu pieredzi parūpējas par to reizēs, kurās fotogrāfam būtu jālauza galva. Aktieri - iespēja viņiem atrasties tik tuvu un izjust īpašo intensitāti, ar kādu viņi atdodas lomām. Grims - it kā viss tiek pasniegts uz paplātes. Bet tajā pašā laikā fotogrāfs filmēšanas hierarhijas totēmā atrodas pašā apakšā. No viņa nav atkarīga ne sekundes simtdaļa uz ekrāna. Tā ir ļoti smalka deja uz šauras virves - nenokaitināt komandu, netraucēt aktieriem, neiejaukties procesā. Bet novērot. Redzēt paralēli režisora un operatora vīzijai. Sniegt paralēlu, alternatīvu dimensiju."

"Maģiskais kimono" ir reizē gaišs un smeldzīgs stāsts par divu tuvu cilvēku pēdējo ceļojumu kopā. Pusmūža sieviete Keiko (atveido Latvijā jau zināmā Kaori Momoi) nespēj atvadīties no savas pagātnes, un, nonākot Rīgā, lai piedalītos grandiozā kimono šovā, viņai nākas atrisināt smeldzīgās attiecības ar zudušo vīru. Spēlfilmas darbība notiek Rīgā un Rundālē, kā arī Japānas pilsētā Kobē.

Filmas "Maģiskais kimono" Latvijas komandā piedalās Artūrs Skrastiņš, Andris Keišs, Alise Polačenko, Andris Bulis, Līga Liepiņa, kā arī grupa "Prāta vētra". Filma kinoteātros Latvijā būs skatāma no 1. decembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!