Foto: Publicitātes foto

Fonds "Mākslai vajag telpu" turpina video stāstus par dažādiem ar mākslu saistītiem jautājumiem un piedāvā noskatīties jaunāko video, kas radīts, lai popularizētu mākslu un atbalstītu Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja ideju. Sabiedrībā pazīstami cilvēki tiek aicināti izteikt savu viedokli par latviešu māksliniekiem un mākslas nozīmi viņu dzīvē. Jaunākajā video saruna ar Jeļenu Ušakovu un Gustavu Terzenu.

Kafejnīcas "Dali" vadītāja Jeļenu Ušakovu sarunā stāsta par to kāpēc kafejnīcai "Dali" izvēlēts tāds nosaukums, par to, ka ir svarīgi atbalstīt dažādus mākslas veidus un par savu iecienītāko latviešu mākslinieku Kasparu Podnieku. Jeļena Ušakova apliecina, ka māksla viņai ir kā meditācija, māksla ir skaistums un tā ir neatņemama viņas dzīves sastāvdaļa.

Uzrunāts arī mūziķis, radio SWH dīdžejs, raidījuma "Te" veidotājs un "Diskusija. 100g kultūras" vadītājs Gustavs Terzens. Viņš dalījies savās pārdomās par mākslu Latvijā un ir pārliecināts, ka "māksla pastavēs pat ja to aizliegtu". Jautāts kādu viņš iztēlojas Laikmetīgās mākslas muzeju, viņš uzsver, ka tā būs iespēja ne vien izglītoties un beidzot apskatīt visu to dižgaru mākslas darbus, kas "stāv sakrauti kaut kur pagrabos", bet šāds muzejs būs arī patīkama vieta, kur aiziet.

Šie video stāsti apliecina, ka māksla nepieciešama ikvienam sabiedrības pārstāvim un to labprāt bauda dažādu profesiju cilvēki. Māksla ir nozīmīga latviskās kultūras identitātes daļa, stāsta fonda pārstāvji.. Iespēja redzēt modernisma laika nozīmīgākos māksliniekus ir pamats, lai izprastu jaunāko mūsdienu mākslu.

Fonds "Mākslai vajag telpu" tika dibināts ar mērķi panākt Laikmetīgās mākslas muzeja uzcelšanu Rīgā. Muzeja pamatfunkcijas būs veicināt Latvijas mākslas procesu aktivitāti, valsts konkurētspējas, nācijas identitātes stiprināšanu, tūrisma industrijas un mākslas izglītības attīstību, kā arī integrētas kultūras telpas izveidošanu Rīgā kā Baltijas kultūras galvaspilsētā. 

Iniciatīvas uzsācēji uzskata, ka laikmetīgās mākslas muzeja izveidošana ir valsts prestiža jautājums, viens no valsts identitātes simboliem, kas liecina par nācijas kultūras pašapziņas līmeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!