Foto: F64

Ar Covid-19 ierobežojumiem un augusta svelmi, šajā nedēļas nogalē tiek svinēti ikgadējie Rīgas svētki. Šoreiz programma veidota, ievērojot visus piesardzības pasākumus un nerīkojot vērienīgus koncertus 11. novembra krastmalā un uz citām pilsētas skatuvēm. Toties šogad iespējams doties individuālās pastaigās, aplūkot izstādes pilsētvidē un iepazīt Rīgas apkaimes.

Lai pēc iespējas mazinātu pulcēšanos un drūzmēšanos, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem netiek piedāvāts bezmaksas sabiedriskais transports, tāpat izpaliek tradicionālā svētku uguņošana virs Daugavas akvatorija.

Rīgas svētku apmeklētājiem trīs dienu garumā ir iespēja baudīt daudzveidīgu koncertu programmu vairākās Rīgas apkaimēs. Sarkandaugavā un Juglā notika ielu muzicēšanas pasākums "Rīgas retro", Ziedoņdārzā, Arkādijas parkā un Ķīpsalas pludmalē varēja klausīties iemīļotu mākslinieku izpildītu mūziku koncerta ciklā "Iet laiviņa mirdzēdama". Mūzika dažādu izpildītāju sniegumā skanēja pie Māras dīķa pasākumā "Māras ezera balss. Piekrastes mūzika" un koncertā "Vasaras laiks." Jauno un daudzsološo mūziķu sniegumu varēja baudīt Āgenskalna tirgū, Rīgas Doma kora skolas pagalmā un Kalnciema kvartālā koncertos "Sološie un lecošie", savukārt kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā klausītāji tika priecēti koncertā "Par vasaru, puķēm un mīlestību". Koncerts dienas garumā "Pastaiga gar Juglas ezeru" bija dzirdams Juglā, bet Purvciemā notika gan jauno mūziķi uzstāšanās koncertprogrammā "Purvciema skaņas", gan folka dueta koncertprogramma "Zem viena jumta." Pilsētas centrā, Rātslaukumā, muzicēs Orķestris "Rīga", bet Vērmanes dārza apmeklētājus priecēs koncerts "Dziesmu tilti no sirds uz sirdi". Mūzika skanēs arī Kronvalda parkā, Rīgas Sv. Pētera baznīcā un Rīgas Doma dārzā.

Īpaši Rīgas svētkiem tikuši izveidoti vairāki pastaigu maršruti – Jūgendstila kvartālā, Jaunajā Teikā, īpaša pastaiga kultūras un vēstures interesentiem – "Kultūras kanona vērtības Rīga", bet pašmāju kinomīļiem – "Kino pastaiga". Ģimenēs ar bērniem varēja piedalīties pilsētas iepazīšanas spēlē – pastaigā "Vecrīgas eksperts".

Svētki turpināsies arī svētdien, 16. augustā. Plašāk par programmu – rigassvetki.lv. Jaunumiem var sekot līdzi Rīgas svētku sociālo tīklu "Twitter", "Facebook" un "Instagram" kontos. Kā katru gadu, arī šogad, ir izvietota informācijas telts pie Laimas pulksteņa un pieejami svētku programmas bukleti tūrisma informācijas centros un pasākumu norises vietās.

Svētku organizatori aicina pasākumu apmeklētājus ievērot valstī noteiktos ierobežojumus un Slimību profilakses kontroles centra rekomendācijas saistībā ar Covid-19 izplatību. Lai svētkos nodrošinātu epidemioloģisko drošību, pastāv iespēja, ka kādā no pasākumiem nebūs iespēja piedalīties visiem apmeklētājiem. Tāpat organizatori atgādina, ka vairākas svētku norises pieejamas ar bezmaksas ielūgumiem, kas limitē apmeklētāju skaitu.

Jaunumiem var sekot līdzi Rīgas svētku sociālo tīklu "Twitter", "Facebook" un "Instagram" kontos. Kā katru gadu, arī šogad, būs izvietota informācijas telts pie Laimas pulksteņa un pieejami svētku programmas bukleti tūrisma informācijas centros un pasākumu norises vietās.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas pašvaldība, tos organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!