Foto: Anna Zvejniece
Ar koncertu "Raiti, raiti rakstā dej" Lielajā ģildē nosvinēta TDA "Dancis" un vidējās paaudzes deju kolektīva "Dancis" mākslinieciskā vadītāja Rolanda Juraševska 70. dzimšanas diena, iezīmējot viņa ienākšanu ansamblī pirms 55 gadiem un vairāk nekā 30 gadus mākslinieciskā vadītāja amatā.

Divdaļīgajā koncertā kopā ar "Danča" dejotājiem uzstājās arī viesi: Tautas deju ansambļi "Dzintariņš", "Kalve", "Līgo" un "Teiksma". Deju klāstā bija iekļautas Ulda Žagatas, Alfrēda Spuras, Harija Sūnas, Zinaīdas Zeltmates, Olgas Freibergas, Ritas Spalvas, Jāņa Ērgļa, Jāņa Purviņa, Krišjāņa Šimja, Rolanda Juraševska un citu autoru dejas. Koncertu vadīja muzikoloģe Liene Jakovļeva.

Latvijas Universitātes TDA "Dancis" ir viens no labākajiem, pieredzes bagātākajiem kolektīviem Latvijā un jau kopš pašiem pirmsākumiem to vadījuši izcili deju jomas profesionāļi – horeogrāfi Harijs Sūna, Uldis Žagata, Milda Lasmane, Alfrēds Spura u.c.. Kopš 1987. gada ansambļa vadītājs ir Rolands Juraševskis.TDA "Dancis" daudzkārt ieguvis pirmās vietas tautas deju ansambļu skatēs un konkursos. "Danča" dejotāji uzstājušies gandrīz visās Eiropas valstīs un arī tālākās zemēs, joprojām regulāri piedalās deju festivālos, ir vispasaules jaunatnes un studentu festivālu, kā arī starptautisko konkursu laureāts. Kopumā "Danča" jauniešu un vidējās paaudzes sastāvos šobrīd dejo ap 100 dejotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!