Foto: NRJA

Gada izskaņā turpinājušies Rīgas cirka rekonstrukcijas darbi un vērīgākiem garāmgājējiem nav palicis nepamanīts, ka šobrīd vēsturiskās ēkas arēna ir teju zem klajas debess un nav palicis bez jumta pārseguma. Kā šobrīd rit rekonstrukcijas darbi un kā Rīgas cirka nams izskatās no iekšpuses, piedāvājam aplūkot arhitektu biroja NRJA fotogrāfijās.

"Šobrīd notiek saudzīgās demontāžas darbi un kupola konstrukcijas pastiprināšana," par Rīgas cirka ēkā redzamo stāsta Elīna Lībiete no NRJA.

Saudzīgās demontāžas darbi sākās jau 2021. gada vasarā. Līdz 2022. gada vasaras beigām paredzēta arēnas pārbūve, izveidojot kupola balsta konstrukcijas un gaisa akrobātikas iekares punktus. Vēsturiskās konstrukcijas tiks saglabātas kā pastāvoša vēstures liecība.

Atgādinām, ka 2019. gada pavasarī kļuva zināms, ka Rīgas cirka ēku, kas ir viena no vecākajām šāda veida ēkām Eiropā, rekonstruēs SIA "NRJA".

"Šis ir īpaši nozīmīgs projekts un mums rada vairākus izaicinājumus. Veidojot piedāvājumu šim projektam, mēs vēlējāmies saudzīgi saglabāt vēsturisko kodolu - Baumaņa fasādi, kā arī atjaunot vēsturisko manēžu, turpinot jauno Rīgas cirka stāstu ar gājēju pasāžu, kas savienos un papildinās Merķeļa un Alfrēda Kalniņa ielas," pēc uzvaras metu konkursā savulaik teica SIA "NRJA" vadītājs Uldis Lukševics.

Rīgas cirka ēka būvēta 1888. gadā, un tās pastāvēšanas laikā tai nekad nav ticis veikts kapitālremonts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!