Foto: DELFI
Ar krāšņu masku parādi un dejām līdz rīta gaismai izskanējis viens no senākajiem un leģendām apvītākajiem pasākumiem Latvijā – ikgadējais Mākslas akadēmijas karnevāls.

Šogad karnevāla rīkošanā bija iesaistījušies ne tikai Mākslas akadēmijas, bet arī Latvijas Kultūras akadēmijas un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti, piedāvājot savus priekšnesumus. Savukārt pati Mākslas akadēmijas ēka bija apdzīvota ar dažādu mākslas forumu priekšnesumiem – sākot no koncertiem līdz kino seansiem un performancēm. Kopumā karnevāla naktī Mākslas akadēmijā darbojās astoņas skatuves un radošās darbnīcas.

Karmevāla apmeklētājus izklaidēja tādas grupas kā "Pisang Ambon", "Inokentijs Mārpls", "Triānas parks", "Tesa", reperis Ozols, Latvijā pazīstamas "Drag Queen", kā arī virkne citu grupu un dīdžeju. Savukārt īpašajā Dzejas katedrā uzstājās Latvijas jaunie dzejnieki - Aivars Madris, Artis Ostups, Marija Luīze Meļķe, Raimonds Ķirķis un citi, kā arī grupa "Alejas". Īsi pēc pusnakts katedrā notika iesvētību balle, kurā dzejas lasījumus papildināja dzejnieku pašu izvēlētas muzikālas melodijas.

Mākslas akadēmijas karnevāls šogad rīkots jau 82. reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!