Foto: Matīss Markovskis
Rīgā, Sporta 2 kvartālā durvis vērusi Latvijas Dizaineru savienības veidotā izstāde "Laiks". Kā informē organizatori, tā būs aplūkojama no 21. līdz 29. augustam.

Kā vēsta Latvijas Dizaineru savienības pārstāvji, izstāde veidota kā saruna par laiku vizuālā un audiālā valodā. Tajā skatāmi Latvijas dizaineru darbi, kas ir autoru brīva refleksija par laiku, tā dažādās nozīmēs.

Kopš Einšteina relativitātes teorija parādīja, ka laiks atkarīgs no paša novērotāja, tā viennozīmīgu definīciju rasts nav spējis neviens. Laiku var skatīt kā galveno mērīšanas sistēmas elementu, tas var tikt notverts procesā un ir piedēvējams vietai un notikumiem, skatot emocijas, katra personīgās sajūtas. Laika, kā neatkarīga fenomena interpretācijas, rodama katra paša apziņā, kā individuāla laika izpratne. Darbi tapuši NElaika laikā, meklējot “laiku” savā ikdienā un definējot katra personīgo izpratni par to, līdzsvarojot laika un nelaika jēdzienus. Autoru idejas realizētas ar uzņēmēju atbalstu, vēsta izstādes veidotāji.

Izstāde digitāli skatāma Latvijas Dizaineru savienības “Facebook” lapā, video stāstu formātā.

Izstādē piedalās: Dace Blūma, Jānis Straupe, Aija Bāliņa, Ināra Liepa, Visvaldis Asaris, Guntars Ošenieks, Varis Dzērve, Kristiana Kazarjana, Anita Rozīte, Aļona Fjodorova, Raimonds Šiferis, Inese Līne, Iveta un Kaspars Šmiti, Barbara Freiberga, Agris Dzilna, Miks Pētersons, Jānis Vaivods, Česlija Čable, Linda Lazdiņa

Izstādi organizē Latvijas Dizaineru savienība. Projekta vadītāja - Kristiana Kazarjana, mākslinieciskā vadītāja – Lāsma Bringina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!