Foto: Oskars Upenieks
Pagājušajā nedēļas nogalē – 10. februārī – ceļojošais festivāls "Vadātājs" piestāja Veselavas muižā, gan piedāvājot savu mūsdienu kultūras programmu, gan pulcējot vietējos pašdarbniekus un skatītājus.

Šoreiz festivāla debija bija grupai "Sigma", kura ceļojošajam mākslinieku pulkam pievienojās pirmo reizi. Tāpat festivālā piedalījās laikmetīgās deju grupas "Ārā" dejotāji Jānis Gediņš un Rūdolfs Putniņš ar izrādi "Fafabulala", lietuviešu dziedātāja Tamsaule, kā arī etīžu teātris "Nerten", kā arī vietējais jauniešu deju kolektīvs "Veselava".

Ceļojošais festivāls "Vadātājs" ir radošo nozaru kopprojekts – izbraukuma pasākums, kurā vienojas dažādi mākslas un kultūras veidi. Katrā norises vietā "Vadātājs" piedāvās īpaši veidotu programmu, iesaistot arī vietējos māksliniekus un kultūras aktīvistus. Festivāla ideja ir decentralizēt norises Latvijas kultūras kartē, aktualizējot vai atklājot jaunas pasākumu vietas, sadarbības iespējas, kā arī iepazīstinot māksliniekus un publiku.

Pirmais ceļojošā festivāla "Vadātājs" pasākums norisinājās 2015. gada vasarā, Zaķumuižas kultūras namā. "Vadātājs" ir ģimenēm draudzīgs pasākums un pieejams ikvienam. Ieeja uz visiem pasākumiem bez maksas.

Nākamā festivāla "Vadātājs" pietura būs Ungurmuižā, Cēsu pusē, 18. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!