Foto: Ekspress Meedia

Ceturtdien, 4. jūlijā, Tallinā sākās Igaunijas XXVII Dziesmu svētki un XX Deju svētki "Mana tēvzeme, mana mīlestība", kas norisināsies īpašā noskaņā, jo šogad aprit 150 gadi, kopš Igaunijā aizsākusies dziesmu svētku tradīcija.

Pirmie igauņu dziesmu svētki notika Tartu 1869. gada vasarā, bet, sākot ar sestajiem dziesmu svētkiem 1896.gadā, to norises vieta tika pārcelta uz Tallinu.

Ceturtdien Tallinas "Kalev" stadionā tika iedegta Dziesmu svētku uguns, kas 33 dienās mērojusi 4200 kilometrus garu ceļu cauri visiem Igaunijas apriņķiem, apceļojot kopumā 450 kultūrvēsturiskas vietas.

Stadionā divās dienās paredzēti trīs deju koncerti un tautas mūzikas koncerts, bet sestdien, 6. jūlijā, pulksten 13.00 svētku gājiens no Tallinas centra dosies uz Dziesmu svētku estrādi, kur vakarā arī iedegsies svētku uguns un pulksten 19.00 sāksies pirmais svētku lielkoncerts – "Skolotājam", savukārt svētdien, 7. jūlijā, pulksten 14.00 paredzēts noslēguma koncerts.

Uz Dziesmu svētku koncertiem pārdots vairāk nekā 60 000 biļešu, bet tie, kam nebūs iespējas pašiem būt noslēguma koncertā, varēs tam sekot uz lielajiem ekrāniem 14 Igaunijas apriņķos un arī Tallinas Brīvības laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!