Foto: Valters Lācis

Otrdien, 20. augustā, Baltijas valstu apmeklējuma laikā Rīgā viesojās Indijas viceprezidents Venkaia Naidu, kurš apmeklēja arī 68 Latvijas muzeju kopizstādi "Latvijas gadsimts", kas apskatāma Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā.

Augsto viesi ar Latvijas vēstures līkločiem iepazīstināja Latvijas Nacionālā vēstures muzeja direktors Arnis Radiņš un izstādes "Latvijas gadsimts" līdzautors, LNVM Viduslaiku, jauno un jaunāko laiku vēstures nodaļas vadītājs Toms Ķikuts.

"Mana vizīte paver iespēju stiprināt ciešās attiecības ne tikai demokrātijas jomā. Indija uzskata Latviju par valsti, kas strauji attīstās. Mēs ar prezidentu vienojāmies, ka nepieciešams vēl vairāk stiprināt abu valstu savstarpējās attiecības un ekonomisko partnerību," pastāstīja Naidu.

Venkaia Naidu vizītes laikā tika parakstīta arī abu valstu sadarbības programma kultūrā, kas aptver abu valstu sadarbību mūzikā un dejā, kultūras mantojuma jomā, kino jomā, muzeju, kā arī bibliotēku un arhīvu starpā. Sadarbības programmā paredzēta arī apmaiņa ar mākslas izstādēm, kā arī abu valstu populāru rakstnieku un dzejnieku literāro darbu tulkošana.

Indijas viceprezidenta vizīte Latvijā liecina par veiksmīgajām starpvalstu attiecībām ekonomikas un kultūras jomās, kā arī par sadarbību izglītības un Indijas kopienas jautājumos, tā uzsvēra Valsts prezidenta kancelejā. Delegācijā kopā ar Indijas viceprezidentu Latvijā bija ieradušies arī Indijas parlamentārieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!