Foto: Publicitātes foto. TDA "Dancis" – "Gatves deja"
Šogad Latvijas Universitātes (LU) Tautas deju ansamblis "Dancis" svin 70. pastāvēšanas jubileju. Kolektīvs daudzkārt ieguvis pirmās vietas tautas deju ansambļu skatēs un konkursos, joprojām regulāri piedalās deju festivālos, ir vispasaules jaunatnes un studentu festivālu, kā arī starptautisko konkursu laureāts. "Danča" dejotāji uzstājušies gandrīz visās Eiropas valstīs un arī tālākās zemēs.

Viens no Latvijas labākajiem deju kolektīviem par godu apaļajai gadskārtai rīko trīs koncertus – 20. martā Valmieras Kultūras centrā, 3. aprīlī Liepājas Olimpiskajā centrā un 18. aprīlī Latvijas Nacionālajā operā (uz šo koncertu visas biļetes jau ir pārdotas).

Daudzās fotogrāfijas iemūžināti nu jau par leģendāru saucamā deju kolektīva koncerti, mēģinājumi, svētki un tā ne mazāk leģendārie vadītāji – Uldis Žagata, Harijs Sūna, Alfrēds Spura un citi. Taču, būšana "Danča" dejotāju vidū nenozīmē tikai mēģinājumus vien – jau gadu desmitiem ir koptas kolektīva sportiskās aktivitātes, kā arī rīkoti kopīgi tūrisma izbraucieni. Kāds bija TDA "Dancis" pirms trīsdesmit un piecdesmit gadiem, kāds tas ir šodien – plašāk pievienotajā foto izlasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!