Foto: Publicitātes foto
XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku ceturtajā dienā Mežaparkā aizvadīti Noslēguma koncerta mēģinājumi, savukārt Daugavas stadionā skatītāji varēja vērot deju lieluzveduma "Lidz varavīksnei tikt" ģenerālmēģinājumu, portālu "Delfi" informēja organizatori.

Tāpat ceturtdien Starptautiskajā izstāžu zālē Ķīpsalā izskanējis pūtēju orķestru koncerts "Taures sauc", bet Latvijas Mūzikas akadēmijā klausītājus priecējis folkloras konkursu uzvarētāju koncerts "Gudru ņēmu padomiņu".

Koncertā 'Taures sauc'' piedalījās 1600 dalībnieki no 41 Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestra. Programmā tika ietverta gan latviešu oriģinālmūzika, tautasdziesmu apdares, klasikas un populārās mūzikas skaņdarbu aranžijas.

Foto: Aivars Liepiņš

Savukārt Daugavas stadionā skatītājiem bija iespēja vērot deju lieluzveduma "Līdz varavīksnei tikt'' ģenerālmēģinājumu. "Koncerts ir veidots kā stāsts par mazu meiteni Artu, kas grib nokļūt līdz varavīsknei – kopā ar meitenes piedzīvojumiem izdzīvosim viņas augšanu un sapņus. Pirmo reizi koncerta struktūru papildinās īpaši veidotas horeogrāfiskās ainas. Dejotāji ne tikai dejos, bet arī dziedās," pastāstīja viena no koncerta mākslinieciskajām vadītājām Indra Ozoliņa.

Koncerta radošā grupa – mākslinieciskie vadītāji Indra Ozoiliņa, Inga Pulmane, Agris Daņiļevičs (horeogrāfisku ainu autors), režisore Inga Cipe un scenogrāfs Reinis Suhanovs.

Koncerts "Gudru ņēmu padomiņu" izskanējis Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas Lielajā zālē. Koncertā piedalījās dažādu Latvijas novadu labākie stāstnieki, dziedātāji, dejotāji un muzikanti, kas savu pašizpausmi saista ar mērķtiecīgu lokālo tradīciju izzināšanu, to apgūšanu un popularizēšanu.

Foto: Aivars Liepiņš

Vēstīts, ka XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā līdz 12. jūlijam, tajos piedalīsies 37 890 dalībnieku.

Foto no mēģinājuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!