Foto: Ivars Ķezbers
Ceturtdien, 17. maijā, Majoru vidusskolas skolēni Jūrmalas pilsētvidē īstenoja zibakciju "RAksti!". Jaunieši kopā ar garāmgājējiem, rakstot savus mīļākos Raiņa un Aspazijas dzejoļus un vēstuļu fragmentus ar krītiņiem uz ietves 2,5 km garumā, savienoja trīs Jūrmalas muzejus ‒ Aspazijas māju, Jūrmalas pilsētas muzeju un Raiņa un Aspazijas vasarnīcu, portālu "Delfi" informē Jūrmalas pilsētas pārstāvji.

Zibakcijā "RAksti!" iesaistījās orientējoši 100 dalībnieki ‒ Jūrmalas skolēni un garāmgājēji, arī tūristi, kuriem jaunieši piedāvāja izvēlēties kādu no krievu, angļu vai vācu valodā atdzejotiem Raiņa un Aspazijas mīlestības dzejoļiem.

Aspazijas mīlestības teksti virknējās no Aspazijas mājas Dubultos, savukārt Raiņa mīlas dzejas pantus zibakcijas dalībnieki rakstīja virzoties no Raiņa un Aspazijas vasarnīcas Majoros, tādējādi Aspazijas un Raiņa vārdu rindām satiekoties pie Jūrmalas pilsētas muzeja. Zibakcijas noslēgumā jaunieši radīja paliekošu dzejnieku mīlestības apliecinājumu ‒ teksta grafiti uz Jūrmalas pilsētas muzeja pagalma fasādes ar Raiņa vārdiem "Tā liktens pats mums kopā palikt lēma."

Zibakciju "RAksti" rīkoja Majoru vidusskolas 10. klases jaunieši un skolotāja Inga Freiberga sadarbībā ar Aspazijas māju, Jūrmalas pilsētas muzeju un Raiņa un Aspazijas vasarnīcu, sagaidot starptautisko muzeju dienu un muzeju nakti. Zibakcijas īstenošana ir saistīta ar starptautiskās muzeju dienas tēmu "Hipersavienotie muzeji: jaunas pieejas, citas auditorijas" un muzeju nakts tēmu "Šūpulis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!