Foto: DELFI
Dzelzceļa muzejā no 8. līdz 11.septembrim norisinās trešais Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāls, informēja festivāla organizatore Santa Liepa.

Festivālā piedalās 110 mākslinieku darbi no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, ASV, Japānas, Nīderlandes, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Kipras, Spānijas, Francijas, Kazahstānas, Slovākijas, Čehijas un Vācijas. Festivāla tēma šogad ir "Kino. Teātris. Mūzika".

Izstādes saturs šogad dos iespēju iepazīt daudzu mākslas nozaru pārstāvju autordarbus – no klasikas līdz avangardam, kā arī ļaus ieskatīties kino un teātra tērpu mākslinieku un scenogrāfu darbu aizkulisēs. Tāpat tiks godinātas un pieminētas izcilas personības Latvijas teātra un kino mākslā – aktrises Vija Artmane un Vera Singajevska, tērpu māksliniece Večella Varslavāne.
Festivāla goda viesis būs "izcila personība pasaules leļļu mākslā" E.J.Teilors no ASV.

Festivāla organizatori uzsver, ka leļļu māksla var būt daudzveidīga – noslēpumaina, nopietna, provokatīva, maiga, jautra, sirsnīga, jutekliska, kliedzoša, dažkārt ne visiem saprotama un pieņemama, tomēr tā ir ieņēmusi savu stabilu vietu mākslas pasaulē un atklāj arvien jaunas iespējas mākslinieku radošajai izaugsmei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!