Foto: AFP/Scanpix
Šanhajai cauri tekošajā Huanpu upē parādījies kuģītis, kurš atgādina Nīderlandes mākslinieka Florentijna Hofmana milzu piepūšamo gumijas pīlīti, taču jau 'ceptā veidolā', ziņo "DesignBoom".

Kuģītis ikdienā tiekot izmantots kāda Šanhajas mākslas projekta ietvaros, vadājot kultūras baudītājus no viena apskates objekta pie cita. Sākotnēji, domājot tā dekorēšanas idejas, bijis ārkārtīgi karsts laiks un kāds no projektā iesaistītajiem māksliniekiem, pieminot nesen Honkongu apciemojušo Hofmana pīlīti, ieteicies: "Izcepam to!" Rezultātā kuģis pārveidots par pīles cepeti ar augšup pavērstu galvu, kurai aizvērtas acīs.

Tikmēr Florentijna Hofmana milzu piepūšamā gumijas pīlīte patlaban ir pazudusi no pasaules lielpilsētu ostām. Gandrīz 17 metrus augstais spilgti dzeltenais gumijas izstrādājums pārmaiņus parādās dažādās pasaules malās bez iepriekšēja brīdinājuma jau kopš 2007. gada. "Gumijas pīle nepazīst robežas, tā nevienu nediskriminē un nenes nekādu politisku vēstījumu. Gumijas pīlīte ir mīksta, draudzīga un der visiem vecumiem!" savā interneta vietnē ziņo tās autors.

Pēdējoreiz milzu putns redzēts Honkongā, kur tam šā gada 15. maijā tika izlaists gaiss. Tomēr Šanhajā notikusī pīles "uzcepšanas" akcija vēl nenozīmē, ka tā nekad neatgriezīsies. Līdz šim tā bez brīdinājuma parādījusies arī Francijas, Brazīlijas, Jaunzēlandes, Austrālijas, Beļģijas, Japānas, Sidnejas, Vācijas un mākslinieka dzimtās Nīderlandes ostās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!