Foto: "I Did It"

Ar panākumiem un lieliskām atsauksmēm no Singapūras atgriezušies latviešu radošo industriju pārstāvji – biedrība "I Did It", kur no 4. līdz 27. martam norisinājās Āzijas lielākais gaismas festivāls "i Light Marina Bay". "I Did It" festivālā piedalījās ar interaktīvo gaismas objektu "Emogrāfs", kas pirmo reizi plašākai publikai tika atrādīts 2012. gada festivālā "Staro Rīga".

"Emogrāfs" ir radošās apvienības "I Did It" autoru pašu izgudrota un radīta ierīce, kas uztver cilvēka sirdspukstus un liek griezties kaleidoskopam atbilstoši sirds ritmam. Kaleidoskopa zīmējums mūzikas pavadījumā attēlojas uz ēkas sienas. "Emogrāfs" šobrīd ir viens no starptautiski novērtētākajiem Latvijas autoru gaismas objektiem – tas piedalījies gaismas festivālā "Lumina" Portugālē, festivālā "Svetlobna Gverila" Slovēnijā, kā arī Tallinas gaismas biennālē.

Kā sarunā ar portālu "Delfi" stāsta Madara Gruntmane no "I Did It" – "Emogrāfs" Singapūrā izpelnījies lielu auditorijas un arī festivāla rīkotāju atzinību. Dažas dienas pirms gaismas festivāla sākuma tieši "Emogrāfs" izvēlēts par centrālo gaismas mākslas objektu festivāla atklāšanas ceremonijā un simboliski uzsāka trīs nedēļas ilgos gaismas svētkus Singapūrā.

Festivāla laikā par "Emogrāfu" tika izrādīta liela publikas interese, katru vakaru, ieskaitot darba dienas, veidojot ievērojamu apmeklētāju rindu. Pēc "I Did It" aplēsēm festivāla laikā "Emogrāfā" sava pulsa attēlu ieraudzīja ap 7000 apmeklētāju.

"Emogrāfs" bija aplūkojams uz Marinas līča pilsētas galerijas fasādes, tieši blakus slavenajai viesnīcas "Marina Bay Sands" celtnei.

Foto: "I Did It"

"i Light Marina Bay" atklāšanas ceremonijā kā pirmais "Emogrāfa" ierīci izmēģināja Singapūras Nacionālās attīstības ministrs Lorenss Vongs, tādejādi iededzot pirmās gaismas un paziņojot par festivāla sākumu.

Pavisam festivālā bija aplūkojami 25 gaismas objekti: gan Singapūras mākslinieku un studentu darbi, gan starptautiski pazīstamu gaismas mākslinieku darbi. Festivālā ar saviem gaismas objektiem piedalījās mākslinieki no Japānas, Malaizijas, ASV, Lielbritānijas, Vācijas, Izraēlas, Taizemes, Ķīnas un citām valstīm.

Festivāls "i Light Marina Bay" Singapūrā notiek kopš 2010. gada reizi divos gados. To organizē Singapūras attīstības ministrijai pakļautā pilsētas labiekārtošanas pārvalde. Festivāla pasākumus vidēji apmeklē vairāk nekā 600 000 Singapūras iedzīvotāju un tūristu. Kopš šī gada festivāls kļūs par ikgadēju notikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!