Foto: LETA
Lai pārbaudītu dekoratīvā apgaismojuma atbilstību vizuālajam projektam, otrdien, 8. augustā, ieslēgts Latvijas Nacionālā teātra ēkas, Kronvalda bulvārī 2, atjaunotās fasādes apgaismojums, portālu "Delfi" informē Rīgas Domes pārstāvji.

Sagaidot Latvijas simtgadi, ēkai no jauna tika izbūvēts fasādes dekoratīvais apgaismojums. Kopumā uz ēkas fasādes šobrīd ir uzstādīti 220 gaismekļi.

Būvniecības darbi tika sākti šī gada pavasarī un to laikā atjaunoja bojātās profilētās detaļas. Veica jumta, frontonu, starp stāva dzegu vilkumu ap logiem un logu plauktiņu, triglifu, sandriku un frontonu plaisu attīrīšanu un aizpildīšanu ar atbilstošu restaurācijas sastāvu.

Virs ēkas trešā stāva ovālajiem logiem un rizalīta loga ir veikta vinješu atjaunošana, attīrot plaisas un aizpildot tās ar atbilstošu restaurācijas sastāvu.

Ēkas logiem un durvīm veikts remonts, nomainot bojātās detaļas un atjaunojot to krāsojumu. Arī ēkas terasei ir veikti atjaunošanas darbi. Ir novērsti terases margu un vāžu bojājumi, attīrot radušās plaisas un aizpildot tās ar atbilstošu restaurācijas sastāvu. Savukārt terases grīdai veikts hidroizolācijas remonts un atjaunots ieklātais segums.

Latvijas Nacionālā teātra ēkas fasādes atjaunošu pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veica būvniecības kompānija "Velve".

Jau ziņots, ka 8. augustā Latvijas Nacionālais teātris atklāja 99. sezonu, tradicionāli godinot iepriekšējās sezonas labākos aktierus. Pirmā pirmizrāde uz Lielās skatuves šosezon gaidāma 14. septembrī – Ingas Ābeles romāna "Klūgu mūks" dramatizējums Indras Rogas režijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!