Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 29. augustā, Liepājā koncertestrādē "Pūt, vējiņi" ar koncertu "Nezāles neiznīkst" atklāts grupai veltītais vides objekts "Spoku koks". Metāla konstrukciju veidojis Liepājas metālmākslinieks Reinis Kuncītis, bet līdzekļi tam savākti ar pilsētas domes atbalstu un grupas cienītāju ziedojumu palīdzību.

Arī koncerta "Nezāles neiznīkst" peļņa tika novadīta "Spoku koka" finansējumam. Objekta atklāšanas koncertā izskanēja Līvu zelta repertuārs - dziesmas, kas nesaraujami saistītas ar grupas dzimto pilsētu. Dziesmu maratons ilga gandrīz piecas stundas, bet vēl ilgi pēc koncerta beigām "Pūt, vējiņi" naksnīgajā apkārtnē nerimās saucieni "Līvi! Līvi!".

Koncertā tika godināti arī tie Līvu leģendas vaininieki, kas svinīgo mirkli diemžēl nepiedzīvoja - Ēriks Ķiģelis, Dainis Virga, Juris Jakovļevs, Jānis Grodums un Aivars Brīze.

Vadošo lomu uz skatuves spēlēja Līvu ilggadējais līderis Ainars Virga, uzstājās kādreizējie grupas dalībnieki Igo, Vilnis Krieviņš, Guntars Mucenieks, Juris Pavītols, Tomass Kleins, kā arī Līvu skartie – Liepājas brāļi, Ritvars Knesis, Aivars Hermanis, Colt, Aija Andrejeva, Olga Rajecka, Virga Hard Orchestra, Jānis Buķelis, Uldis Marhilevičs, Liepājas ģitāristu lielansamblis un Liepājas Sudraba viļņu koris.

Vakaru vadīja un "Zābaku dziesmu" dziedāja Andris Freidenfelds. Savukārt Elvis Grodums dziedāja sava tēva repertuāru, Fēlikss Ķiģelis ar dēlu Ēriku izpildīja sava tēva un vectēva "Saldus sauli" un "Elektrisko zivi", bet Līvu taustiņistrumentālista Guntara Mucenieka dēls Henrijs demonstrēja teicamu ģitārspēli.

Vides objekta tāmes vērtība ir gandrīz 50 000 eiro. 10 000 vērtībā projekta realizāciju atbalstījusi Liepājas Dome, pārējo saziedojuši grupas fani. Ziedojumu konts LV38HABA0551037026852 joprojām ir aktīvs un, ja tajā turpinās ieplūst līdzekļi, turpināsies arī objekta pilnveidošana, piemēram, papildinot ielas bruģī iegravēto Līvu dziesmu sarakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!