Foto: LETA

Ikgadējie Rīgas svētki, kas šogad norisinās 19 un 20. augustā, ar dažādiem pasākumiem tika iesildīti jau piektdienas, 18. augusta vakarā, piedāvājot gan elpu aizraujošas uguns instalācijas Arkādijas parkā, gan cēlo burinieku parādi Daugavā, gan romantisku koncertu par godu Vērmanes dārza 200. jubilejai.

Buriniekus Daugavā varēja apbrīnot jau piektdien pa dienu, kad tie ieradās Rīgā, lai turpmākajās dienās ļautu rīdziniekiem gan tos apjūsmot no krasta, gan paviesoties uz to klājiem. Atgādinām, ka Festivāla programmā sestdien plkst. 17.30 Pilsētas jahtkluba akvatorijā plānota vēsturisko kuģu kauja, kuru varēs vērot ikviens interesents, bet pēc tās Daugavā notiks vēsturisko kuģu parāde.

Tāpat svētki tika ieskandināti Stacijas laukumā uz brīvdabas skatuves "Origo Summer Stage", kur līdz pat svētdienai norisināsies koncertu cikls "Dziesmu tilti", piedāvājot vairāk nekā 50 amatierkolektīvu uzstāšanās.

Viens no centrālajiem svētku ieskaņas pasākumiem notika Vērmanes dārzā, kur klausītājus priecēja romantisks orķestra "Rīga" un solistu koncerts "Sapnis vasaras naktī". Jāpiebilst, ka šā gada Rīgas svētku tēma – dārza svētki – izvēlēta par godu Vērmanes dārza 200. jubilejai un arī sestdien un svētdien tajā gaidāma plaša un daudzveidīga kultūras aktivitāšu programma.

Savukārt Pārdaugavā, ar pasakainiem skatiem jau tumšajā diennakts laikā apmeklētājus iepriecināja Francijas mākslinieku apvienības "Cie Carabosse" krāšņie uguns un gaismas objekti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!