Foto: Jill Bliss

Džila Blisa (Jill Bliss) ir māksliniece, kura šobrīd dzīvo un strādā uz mazas salas Sališu jūrā Klusā okeāna ziemeļaustrumos. Savu radošo karjeru kā dizainere un māksliniece kaldinājusi un izkopusi Ņujorkā un Sanfrancisko, 2012. gadā Džila nolēma, ka pienācis laiks kardinālām pārmaiņām. Viņa pārdeva savu māju kopā ar visu iedzīvi un no pilsētas mūriem devās dabā, lai atgūtos no straujās lielpilsētu dzīves un pievērstos tēmām, kas viņu patiešām interesē, proti, vides un sociālās taisnības jautājumiem.

Iesākumā viņa domāja, ka "atgriešanās pie dabas un sevis" varētu ilgt apmēram gadu (pati viņa to dēvē par "sabata gadu"), taču plānotais gads izvērtās par jaunu nodaļu mākslinieces dzīvē. Nu viņa dzīvo, strādā un ceļo pa Sališu jūras salām, atklājot arvien jaunus dabas "brīnumus", par ko bērnībā tā priecājās.

"Esmu ieguldījusi savus mūža ietaupījumus pieticīgā zemes gabalā uz mazas salas, kur atrodas 30 mājsaimniecības, lai pavadītu savu atlikušo mūžu saskaņā ar dabu," savā mājaslapā raksta Džila.

Tā kā savu radošo darbību viņa veltījusi noteiktam bioloģiskajam reģionam, mākslas darbus viņa rada sezonāli, pārējā laikā piepelnoties ar dažādiem gadījuma darbiem, piemēram, palīdzot citiem salas iedzīvotājiem, bet vasarā Džila strādā uz tūrisma kuģa.

Salas daba Džilu iedvesmojusi vairākām mākslas darbu sērijām, no kurām īpaši izceļas krāsainu savvaļas sēņu kompozīcijas, kurām māksliniece devusi nosaukumu "Dabas maisījums" ("Nature Medleys"). "Daba ir mana baznīca," saka Džila. "Ik gadu 10% no saviem ieņēmumiem es ziedoju organizācijām, kas pasaulē dara svarīgu darbu."

Fotogrāfiju publicēšana portālā "Delfi" ir saskaņota ar mākslinieci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!