Foto: Romain Thiery

Romēns Tjerī (Romain Thiery) ir profesionāls fotogrāfs un pianists no Francijas, kurš projektā "Rekviēms klavierēm" ("Requiem for pianos") apvienojis divas savas lielākās sirdslietas – fotografēšanu un klavieres.

"Nepagurstoši vingrinoties Šopēnu uz flīģeļa savās mājās, paralēli nodarbojos arīdzan ar fotografēšanu, iemūžinot atklājumus pilsētā, tur uzietos mūzikas instrumentus un pēcāk paspilgtinot mistēriju, kas tos ieskauj," atklāj Tjerī.

"Rekviēms klavierēm" ir aptuveni 50 fotogrāfiju sērija, kuru centrā ir klavieres – reizēm ar dažiem trūkstošiem taustiņiem, reizēm pavisam izārdītas, bet vienmēr cēlas un iespaidīgas.

Kā portālam "Delfi" stāsta mākslinieks, ar pamestu ēku fotografēšanu viņš nodarbojas kopš 2009. gada, taču konkrēti ar klavieru fotografēšanu aizrāvies pirms pieciem gadiem, kad uzgājis pirmās klavieres kādā pamestā villā Francijas dienvidos. Fotogrāfiju sērija uzņemta vairākās valstīs – Francijā, Itālijā, Beļģijā, Ukrainā, Vācijā un Polijā.

Vaicāts, kā viņš uzzina par vietām, kur meklēt pamestās klavieres, Tjerī atklāj, ka nereti palīdz ārvalstīs mītošie draugi, taču bieži vien viņš veic izpēti ar "Google Earth" meklētāja palīdzību un pēta senu kultūras namu fotogrāfijas.

"Klavieres agrāk bija instruments, kas savā veidā apliecināja diženumu. Bagātām ģimenēm vienmēr mājās bija klavieres. Taču lielākoties fotografētās ēkas ir pilis, muižas vai ar kultūru saistīti nami, piemēram, teātri," stāsta fotogrāfs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!