Foto: LETA

No 5. jūnija līdz 8. jūnijam kultūras un atpūtas parkā "Mežaparks" norisinājās otrais Starptautiskais trīsdimensiju mākslas festivāls "Rīgas ilūzijas", kas noslēdzās ar Francijas cirka studijas "International Show Parade" priekšnesumu "White World".

Šogad festivālā piedalījās 15 starptautiski atzīti mākslinieki no 11 pasaules valstīm, tostarp Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Nīderlandes, Krievijas, Meksikas, Spānijas, Argentīnas, Itālijas, Vācijas un Ukrainas. Latviju festivālā pārstāvēja jaunās paaudzes gleznotājs Ritums Ivanovs.

2016. gadā "Mežaparkā" tika organizēts pirmais Starptautiskais trīsdimensiju mākslas festivāls "Rīgas ilūzijas". Tas kļuva par pirmo šāda veida pasākumu ne tikai Latvijā, bet arī Baltijas valstīs. Festivālā piedalījās 12 pasaules pazīstamākie 3D mākslinieki. Festivāls kļuva par vienu no spilgtākajiem un pozitīvākajiem vasaras notikumiem, pulcējot "Mežaparkā" tūkstošiem optisko ilūziju cienītājus. Toreiz līdz rudenim 3D zīmējumu aleju apmeklēja vairāk nekā 200 000 rīdzinieku un pilsētas viesu.

3D zīmējumu festivāli katru gadu tiek organizēti ASV, Apvienotajos Arābu Emirātos, Nīderlandē, Krievijā, Vācijā, Austrijā, Maltā un citās valstīs. Tie vienmēr piesaista lielu uzmanību un kļūst par spilgtiem notikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!