Foto: F64
Otrdien, 31. oktobrī, pulksten 10.00, virs Mežaparka Lielās estrādes jaunā skatītāju lauka būves tika pacelts spāru vainags, portālu "Delfi" informē Rīgas domes pārstāvji.

Spāru svētkos piedalījās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, kultūras ministre Dace Melbārde, Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte, Rīgas domes Īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs, PS "LNK, RERE" projekta direktori Valdis Koks un Jevgenijs Locovs, SIA "Rīgas meži" valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš, arhitekti Juris Poga un Austris Mailītis, Dziesmu un deju svētku padomes locekļi, projektā iesaistīto institūciju pārstāvji.

Kultūras ministre Dace Melbārde atzina: „Esmu patiesi gandarīta, ka šodien svinam Mežaparka estrādes pārbūves pirmās kārtas spāru svētkus. Spāru svētki tradicionāli apliecina, ka apjomīgākie darbi ir pabeigti, taču šis nav brīdis, kad atslābt – šis ir īstais laiks, lai virzītos uz priekšu. Ir patiess prieks redzēt ar kādu atbildību un izpratni visa komanda strādā, lai to visu nodrošinātu. Līdz pirmajiem kopmēģinājumiem ir atlikušas aptuveni 250 dienas un šodien vēlreiz varam uzskatāmi ieraudzīt, ka ne tikai kalendārā ar katru dienu virzāmies tuvāk Dziesmu un deju svētku notikumiem, kam koristi un dejotāji gatavojās regulāros un intensīvos mēģinājumos, bet arī infrastruktūras sakārtošanas darbi iet ātriem soļiem uz priekšu.”

Šogad, 20. aprīlī, uz Mežaparka Lielās estrādes skatuves tika parakstīts līgums par estrādes pārbūvi, kas paredz skatītāju lauka un estrādes pielāgošanu 2018. gada XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem. Estrādes pārbūves pirmās kārtas būvniecību veic PS "LNK, RERE".

Pirmā posma rekonstrukcijas darbus plānots nodot ekspluatācijā 2018. gada 18. jūnijā pulksten 11.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!