Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Mežaparka Lielajā estrādē ceturtdien, 4. augustā, pirmo reizi pilnā krāšņumā izskanēja uzvedums "Dziesma dejo. Deja skan". Ģenerālmēģinājumā, kurā klāt bija arī skatītāji, pulcējās vairāk nekā 6000 dziedātāju un dejotāju gan no Latvijas, gan ārvalstīm.

Uzveduma idejas autors ir deju pedagogs Edžus Arums, mākslinieciskie vadītāji – horeogrāfs Agris Daņiļēvičs un diriģents Mārtiņš Klišāns.

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Koncertuzveduma nosaukums "Dziesma dejo. Deja skan" ir arī formas apzīmējums, jo dejotāji arī dzied un koristi - dejo. Uzveduma repertuārā iekļauti gan visiem labi zināmi koru un deju numuri, gan arī jaunrade. Īpaši šim uzvedumam komponists un muzikālās daļas vadītājs Uģis Prauliņš ir izveidojis vienotu skaņas dizainu un nokomplektējis 12 mūziķu grupu, kas nodrošina pavadījumu dzīvajā izpildījumā. Vēl šis uzvedums īpašs ar to, ka skatītāji iestudējumu bauda, sežot tradicionālajās koristu vietās, bet dejotāji un dziedātāji ir laukumā, kur ierasti sēž publika.

Uzveduma mūziķu sastāvs: Kristīne Kārkle-Kalniņa - balss, vijole; Andis Klučnieks – flautas, Edgars Kārklis – dūdas, Reinis Puriņš – trompete, Otto Trapāns – vijole, Kaspars Gulbis – akordeons, Jānis Pelše – taustiņinstrumenti, Uģis Prauliņš – taustiņinstrumenti, Latvīte Cirse – kokles, Ilze Grunte – ģitāras, Andris Grunte – bass, Mareks Logins – sitaminstrumenti.

Jau ziņots, ka uzveduma "Dziesma dejo. Deja skan" izrādes notiks 5. un 6. augustā. Biļetes uz izrādēm nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!