Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas Modernās mākslas muzejā sestdien atklās islandiešu dziedātājas Bjorkas karjeras retrospekciju, kuras apmeklētāji tiks iepazīstināti ar astoņiem izdotajiem mūzikas albumiem.

Izstāde izvietota divos muzeja stāvos. Katram apmeklētājam tiks iedotas austiņas, lai varētu noklausīties islandiešu dzejnieka Šona tēlaini sacerēto Bjorkas biogrāfiju, ko ierunājis grupas "Antony and the Johnsons" līderis Entonijs Hegartijs.

Izstādē apskatāmas Bjorkas dienasgrāmatas, kuru ieraksti vēlāk pārtapuši dziesmās, kā arī ekstravagantos tērpus. To vidū ir slavenā gulbja kleita, ko viņa valkāja 2001.gada "Oskara" balvu pasniegšanā.

    Retrospekcijā iekļauts 2011. gada albums "Biophilia", kas tika izdots kopā ar mobilo aplikāciju. Tā ir pirmā aplikācija, kas iekļauta Ņujorkas Modernās mākslas muzeja kolekcijā.

    "Bjorka aicināja mūs darīt lietas, kas paplašinātu tehnoloģiju, skaņas un izstādes apmeklētāju iespēju robežas," sacīja muzeja direktors Glens Lourijs. "Galvenais spēles noteikums bija pārkāpt noteikumus."

    Lourijs nodēvēja retrospekciju par "vienu no sarežģītākajiem, iedrošinošākajiem un interesantākajiem projektiem, kuros mums bijusi iespēja darboties".

    Izstāde Ņujorkā tiks atklāta sestdien. Tā turpināsies līdz 7. jūnijam. Muzeja direktors norāda, ka biļetes iepriekš jārezervē, lai izvairītos no drūzmēšanās un garām rindām.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!