Foto: Publicitātes attēli

Piektdien, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas atvēršanas pasākuma "Kaskādes" otrajā dienā, apmeklētāju interese par Gaismas pili ir pieaugusi. Dienas laikā to apskatījuši ap 2300 cilvēku, portālu "Delfi" informē Gaismas pils runasvīrs Augusts Zilberts.

"Vērojot apmeklētājus, redzam, ka Gaismas pils interesē daudzus – ģimenes ar bērniem, jauniešus, ekonomiski aktīvos iedzīvotāju, kā arī sirmgalvjus. Interesanti bija ieklausīties arī apmeklētājos un sadzirdēt ne tikai latviešu, bet arī angļu, krievu un vācu valodas. Apmeklētāji nāk no daudzām zemēm, dažādām kultūrām, turklāt aktīvu interesi izrāda arī latviešu kopienas ārzemēs," stāsta LNB direktors Andris Vilks.

Sestdien, 14. jūnijā ekskursijas notiks no plkst. 14 līdz 17 (pieteikšanās reģistratūrā), bet jau plkst. 11Gaismas pilī tiks atklāts 5. stāvs – Letonikas un Baltijas centrs, izstāžu zāle, Reto grāmatu un rokrakstu lasītava un Latviešu folkloras krātuve.

5. stāvā būs apskatāma izstāde "Skaistākās grāmatas no Letonikas kolekcijām", Izstāžu zālē varēs aplūkot Valda Villeruša veidotu ekspozīciju "Spēle ar grāmatu. Asamblāžas", bet Reto grāmatu un rokrakstu lasītavā būs skatāma izstāde "Rara", kā arī notiks retumu prāta spēles. Savukārt vietā, kur tuvākajā nākotnē tiks novietots Dainu skapis, varēs dzirdēt stāstnieka Gunta Pakalna anekdotes, teikas un spoku stāstus, piedalīties Alda Pūteļa folkloras ieskaņojumu darbnīcā un skatīties folkloristu ekspedīciju videoierakstus.

Paralēli būs pieejamas un apskatāmas jau iepriekšējās dienās atvērtās lasītavas Mezonīna, 2., 3. un 4. stāvā.

No 12. līdz 15. jūnijam LNB rīko īpašu jaunās ēkas stāvu atvēršanas pasākumu "Kaskādes", kura laikā apmeklētājiem ir iespēja iepazīties ar Gaismas pili – gan organizētās ekskursijās un individuāli, gan iesaistoties radošās aktivitātēs – katru dienu tematiski izceļot kādu no stāviem un tā saturu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!