Foto: DELFI

20. maija vakarā Rīgā un visa Latvijā izskanējusi notikusi akcija Muzeju nakts, kad durvis ver un īpašas programmas piedāvā gan muzeji, gan dažādas sabiedriskās iestādes. Pateicoties siltajiem laika apstākļiem, akcija šogad bija kupli apmeklēta un cilvēki maija novakari baudīja ne tikai dažādos muzejos, bet arī uz ielām, parkos, Daugavmalā un citur. Atskatoties uz šā gada Muzeju naktim, piedāvājam fotoreportāžu no akcijas norisēm Rīgas centra, Sarkandaugavas un Vecrīgas muzejos.

Šogad akcijā piedalījās rekordliels iestāžu skaits - 172 Latvijas muzeji un citas sabiedrisko dzīvi veidojošas organizācijas. Pasākuma īpašā tēma bija "Laiks", kā arī daudzās vietās tika pieminēts šā gada jubilārs, dzejnieks Eduards Veidenbaums.

Kā novēroja portāls "Delfi", arī šogad rindas veidojās pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Medicīnas muzeja, Mākslas muzeja Rīgas birža, kā arī pie Latvijas Republikas Saeimas, kas jau tradicionāli Muzeju naktī ļauj cilvēkiem ieskatīties ikdienā apmeklētājiem slēgtajās telpās. Tāpat lielu interesi piesaistīja Rīgas pils, kas pirmo reizi pēc restaurācijas ļāva plašākai publikai ielūkoties vēsturiski svarīgajās telpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!