Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā, Uzvaras bulvārī 2a, Rīgā 20. septembrī tiks atklāts piektais Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāls. Smalkie un neparastie leļļu mākslas darbi Rīgā būs aplūkojami četras dienas – līdz 23. septembrim.

Festivāla izstādes apmeklētājus iepriecinās vairāki simti profesionālu mākslinieku darbu. Šogad būs iespēja klātienē satikt darbu autorus no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Nīderlandes, Polijas, Čehijas, Ukrainas, Krievijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Austrijas, Francijas, Kipras, ASV un Japānas .

Kā stāsta festivāla rīkotāja, māksliniece Ināra Liepa, "izstādes tēma "Pasaka par pasaku" vedinās iepazīt, sadzirdēt, sajust, sasmaržot un izdzīvot tos stāstus un notikumus, kuri tiek mākslinieku gatavoti īpaši mūsu jubilejas festivāla izstādei."

Izstādē būs aplūkojamas krāšņas porcelāna princeses, muzikāli skanošas leļļu galvas, sirsnīgas filca skulptūras un pasaku varoņi, buduāra lelles, filozofiski izjusti un autoru emociju radīti tēli, pārsteidzoši koka, stikla, papīra eksponāti, grafikas, gleznas, tekstila darbi, kā arī unikāls igauņu "Studio14" projekts – "Skrējiens ar vilkiem".

Līdzās izstādei tiks piedāvāta plaša kultūras programma un meistarklases. Plašāka informācija – www.dollart.lv.

Festivāla pārsteigums būs ASV mākslinieka un mūziķa Kevina Džonsa (Kevin Jones, Moon Armada) netradicionālās muzikālās leļļu galvas, kas tiks prezentētas festivāla laikā. Festivāla īpašie visi būs Ināras Kolmanes filmas "Bille" radošā komanda ar filmas galvenajiem varoņiem – bērniem, kā arī vēsturisko deju teātris "Petit Trianon Baroque Company" no Sanktpēterburgas.

Festivāla izstādes katalogu veidojusi māksliniece Ilze Ramane. Tas izstādes laikā būs pieejams festivāla info centrā.

Izstādi organizē Ināras Liepas ceļojošais leļļu mākslas muzejs, kas šogad svin savu 10 pastāvēšanas gadadienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!