Foto: LETA

Sestdien, 13. maija, vakarā Rīgā un visā Latvijā norisinājusies starptautiskā akcijā Muzeju nakts, kā allaž pulcējot izziņas kārus muzeju apmeklētājus. Kā iepriekš vēstīja organizatori no Kultūras ministrijas – šogad Muzeju naktī piedalījies īpaši liels dalībnieku skaits, kopā 244 muzeji un citas institūcijas, arī tādas, kurās ikdienā apmeklētāji netiek ielaisti.

Kā vēstīts iepriekš, šā gada Muzeju nakts tēma ir "radīšana", ietverot vienā vārdā jaunradi, atjaunotni un atjaunošanu, dzīves uzlabošanu un dažādu lietu atjautīgu pārveidošanu, kā arī prasmju iepazīšanu un apgūšanu.

Kā allaž, lielu publikas interesi raisīja muzeji Rīgas centrā – Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Mākslas muzejs Rīgas birža, Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, Dabas muzejs un citi. Kuplā skaitā apmeklētājus mājīgos un radošos pasākumos pulcēja ar muzeji Rīgas apkaimēs, bet rindās cilvēki bija gatavi gaidīt, lai ielūkotos Tiesu pilī, Satversmes tiesā, Latvijas Valsts Prezidenta kancelejā, Saeimas namā un citviet. Vairāku muzeju veidotās ekspozīcijas un pasākumus bija iespējams apmeklēt Muzeju krātuvē Pulka ielā, bet līdzās "Hanzas peronam", vietā, kur bija paredzēta vieta Laikmetīgās mākslas būvniecībai, notika performance, kurā ar krītu tiks iezīmētas neesošā Laikmetīgās mākslas muzeja robežas.

Jau ziņots, ka starptautiska akcija Muzeju nakts Latvijā šogad notika 19. reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!