Foto: F64

Ar pirmizrādi trešdien, 15. janvārī, sākušās pasaulē slavenās "Cirque du Soleil" izrādes "Crystal", kas ir pirmais šīs trupas šovs uz ledus.

"Crystal" izrādes Rīgā notiks no 15. līdz 19. janvārim.

Ņemot vērā to, ka šovs norisinās uz ledus, ikvienam tā dalībniekam ir jāmāk slidot. Viens no izrādes veidotāju lielākajiem izaicinājumiem bija atrast augstākā līmeņa akrobātus, kuri varētu kļūt par izciliem slidotājiem. Šajā izrādē slido pat mūziķi. Tomēr daudzi mākslinieki pirms tam slidot nemaz nemācēja, tādēļ izrādes iestudēšanas process bijis pārbaudījumu pilns. Arī trapeces akrobāts Žeroms Sordijons, kurš "Cirque du Soleil" strādā jau divus gadus, atzīst, ka akrobātika uz ledus atšķiras no viņa ierastajiem trikiem, jo akrobātika jāizpilda ar slidām kājās un nepieciešams veiksmīgi piezemēties uz ledus.

Izrādē "Crystal" tiek izmantoti interaktīvie video, kas reaģē uz slidotājiem un mainās līdzi slidotāju darbībām. To nodrošina 28 video projektori.

Šova režisors Sebastiens Soldevila stāsta par savu redzējumu: "Mēs gribējām radīt paši savu estētiku. Dažbrīd mēs izvēlējāmies vairāk vintāžas, 20. gadsimta sešdesmito gadu stilu, un kaut ko neprātīgāku, dažbrīd kaut ko futūristiskāku, izmantojot līnijas un minimālisma stilu. Visas šovā atainotās pasaules eksistē Kristālas prātā, tādēļ nolēmām, ka šāda mainīga scenogrāfija būs piemērota." Izrādes noskaņu papildina gan cirka raksturīgās melodijas, gan populāru izpildītāju, piemēram, Bejonsas, Sia un "U2" dziesmas.

"Cirque du Soleil" ir viens no pasaulē atpazīstamākajiem, lielākajiem un iespaidīgākajiem cirkiem. "Cirque du Soleil" izcelsme meklējama Kanādas pilsētiņā Kvebekā 1984. gadā, taču šodien tas pulcē māksliniekus no visas pasaules. Aptuveni 40 % no 1300 "Cirque du Soleil" māksliniekiem ir bijušie profesionālie sportisti, galvenokārt vingrotāji, pasaules un olimpiskie čempioni. Kopš cirka dibināšanas ir radīti vairāki brīnumaini priekšnesumi, un sniegta iespēja tos baudīt aptuveni 180 miljoniem skatītāju vairāk nekā 450 pilsētās visos sešos kontinentos. "Cirque du Soleil" ir cirks bez dzīvniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!