Foto: DELFI
Otrdien, 14.oktobrī, plašākai sabiedrībai atrādīts nākamgad gaidāmās izstādes "EXPO Milano 2015" Latvijas paviljona makets. Makets, kas veidots mērogā 1:50, sniedz telpisku ieskatu paviljona arhitektūrā.

Jau nākamnedēļ tiks pabeigta Latvijas paviljona pamatu būvniecība EXPO izstādes teritorijā Milānā. Savukārt šonedēļ noslēdzās Ekonomikas ministrijas izsludinātais iepirkuma konkurss par Latvijas paviljona celtniecību uz jau izbūvētiem pamatiem, apsaimniekošanu izstādes laikā un demontāžu pēc izstādes.

Latvijas paviljona ēka tiks veidota kā kupls, zaļojošs ozols ar plašu atvērto ekspozīcijas telpu zem koka lapotnes. Ozola lapotnē būs ierīkots konferenču centrs, savukārt sakņu daļā paredzētas izstāžu telpas. Paviljona ekspozīcijas mērķis ir stiprināt Latvijas kā ekoloģiski tīras, kultūras tradīcijām bagātas un ilgtspējīgas valsts tēlu. Izmantojot digitālo tehnoloģiju sasniegumus, apmeklētāji varēs paņemt līdzi zināšanas par Latvijas dziedošo ekosistēmu un dalīties ar tām tālāk.

Latvijas Expo paviljona arhitektūru un scenogrāfiju veido 2012.gada Latvijas arhitektūras gada balvas ieguvēji, arhitekti Miķelis Putrāms un Linda Krūmiņa no "MADE arhitekti", vairāku starptautisku modes un makslas notikumu dalībnieks un laureāts, mākslinieks Rolands Pēterkops no tandēma "MAREUNROL'S", kā arī vairāku Latvijas arhitektūras gada balvu finālists un laureāts, arhitektūras studijas "1PLUS1" vadītājs Mārtiņš Pīlēns.

Par Latvijas paviljonu "Expo Milano 2015":

2015.gada 1.maijā Itālijā, Milānā, tiks atklāta pasaules lielākā starptautiskā izstāde "World Expo 2015", kurā Latvija sevi pieteiks ar vadmotīvu "Latvia – Nature inside" un kļūs par vienu no 147 izstādes dalībvalstīm. Latvijas dalību izstādē organizē komandītsabiedrība "EXPO 2015" sadarbībā ar Ekonomikas ministriju.

Latvijas paviljons, kura plānotā platība ir aptuveni 600 kvadrātmetru, atradīsies netālu no izstādes galvenās ieejas, kuru saskaņā ar izstādes organizatoru prognozēm izmantos vismaz 60% izstādes apmeklētāju. Plānots, ka izstādi apmeklēs līdz 20 miljoniem cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!