Foto: DELFI

Ar garām rindām pie muzejiem Rīgas centrā un lielu apmeklētāju interesi 21. maija vakarā Rīgā norisinās ikgadējā akcija "Muzeju nakts". Tajā šogad piedalās rekordliels dalībnieki skaits – kopumā Latvijā sestdienas vakarā īpašas programmas tiek piedāvātas 150 muzejos un dažādās kultūras institūcijās.

Kā novēroja portāls "Delfi", īpaši liela apmeklētāju interese ir par nule no jauna atvērto Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, pie kura jau kopš akcijas sākums plkst. 19.00 bija izveidojusies pamatīga rinda. Tiesa, muzejs jau iepriekš brīdinājis, kas apmeklētāju skaits tiks ierobežots, lielā gaisa mitruma dēļ, ko izraisa pārmērīgi liels cilvēku daudzums vienlaicīgi izstāžu telpās.

Ar aizrautību cilvēki pulcējās arī pie citiem muzejiem un institūcijām. Kā ik gadu, plašu sabiedrības interesi rosinājusi iespēja "Muzeju naktī" apmeklēt Saeimas ēku – tur 21. maija vakarā bija izveidojusies ievērojama interesentu rinda. Kā ziņo Saeimas preses dienests, Muzeju naktī Saeimas namā paviesojušies aptuveni trīs tūkstoši apmeklētāju, lai aplūkotu ekspozīciju "Durvis no pagātnes uz nākotni #BrīvībasCeļš" un paraudzītos uz mūsu valsts neatkarības atgūšanas ceļa spilgtākajiem notikumiem un šodienas Latviju.

Jāpiezīmē, ka daudzi šā gada "Muzeju nakts" apmeklētāji bija ņēmuši vērā ieteikumu starp muzejiem dažādās Rīgas apkaimēs pārvietoties ar velosipēdiem.

Šogad "Muzeju nakts" tēma ir "Durvis", ko katrs muzejs interpretējis atšķirīgi. Starp akcijas dalībniekiem šogad ir tādi, kuri durvis atver pirmo reizi, un ir arī tādi, kuri pēdējo.

"Muzeju nakts" apmeklētājiem 21. maija vakarā pirmo reizi bija atvērts topošais Imanta Ziedoņa muzejs Aldaru ielā 5, kur visa vakara garumā priekšnesumus bija sarūpējuši fonda "Viegli" dalībnieki.

Savukārt akcijas laikā pēdējo reizi līdzšinējās telpās, Kronvalda bulvārī 4 (bijušajā LU Bioloģijas fakultātē) bija atvērts Latvijas Universitātes muzejs, kurš līdz ar "Muzeju nakti" no šīs mājvietas atvadās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!