Foto: DELFI
Otrdien, 16. septembrī, Jaunā Rīgas teātra Kamerzālē bija iespējams atvadīties no kinokritiķa, žurnālista un teātra zinātnieka Normunda Naumaņa.

Populārais teātra un kino kritiķis mūžībā aizgāja piektdien, 12. septembrī, iepriekš portālu "Delfi" informēja Nacionālajā kino centrā.

Naumanis dzimis 1962. gada 12. janvārī. Kopš 1980. gada Naumanis, kurš absolvējis Valsts Teātra mākslas institūtu Maskavā kā mākslas zinātnieks, veidojis regulāras publikācijas un recenzijas kino jomā, kā arī vadījis televīzijas raidījumus par kino.

Viņš piedalījies arī dažādos kino konkursos un festivālos kā žūrijas loceklis. Savulaik Naumanis vadījis žurnāla "Avots" kultūras nodaļu, bijis arī referents Nacionālajā Kino centrā, ilgus gadus strādājis laikrakstā "Diena" par teātra un kino kritiķi.

Viņš ir vairāk nekā 5000 publikāciju autors dažādos laikrakstos un žurnālos, piemēram, "Literatūra un Māksla", "Kultūras Forums", "Teātra Vēstnesis", "Kino", "Kinoraksti", "Studija", "Klubs", "The New Yorker", "Divadlo" un citos.

Naumanis bijis Kinematogrāfistu savienības, Teātra darbinieku savienības un Latvijas Žurnālistu savienības biedrs.

"Mēs neaptveram, ko esam zaudējuši. Latvijā nav neviena cita, kas varētu tā rakstīt kritiskā un analītiskā diskursā," norādīja Nacionālā Kino centra vadītāja Dita Rietuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!