Foto: Uģis Brālēns

Nedēļas nogalē, 11. un 12. maijā, Valmierā jau trešo gadu velo un kino mīļi satikās festivālā "Kino Pedālis", piedzīvojot filmu skatīšanos neparastos pop-up kinoteātros un piedaloties velo braucienā-interaktīvā spēlē. Kā portālu "Delfi" informē rīkotāji, festivāls šajās brīvdienās pulcējos vairāk nekā tūkstoti dalībnieku.

Festivālu 11. maija vakarā atklāja "Kino nakts", kad dažādās vietās Valmierā durvis vēra pieci pop-up kinoteātri, izrādot duci filmu no visas pasaules. Viens no šaurākajiem kinoteātriem atradās vecā Valmieras ūdenstorņa bēniņos, bet "slepenais" kinoteātris bija novietots blakus airēšanas bāzei "Krāces". Filmas tika izrādītas arī koncertzālē "Valmiera", galerijā "Laipa" un arī tālākajā festivāla kinoteātrī – "Siltumnīcā".

Lai iepazītu Valmieras, Burtnieku, Kocēnu un Beverīnas novadu skaistākās vietas, sestdien, 12. maijā, starts tika dots īpašam velo braucienam – interaktīvai spēlei trīs dažādos maršrutos: "Ģimeņu pedālis", "Puspedālis" un "Dižpedālis".

Festivāla centrālā vieta arī šogad bija Valmieras Vecpuišu parks, kur koncertzālē "Valmiera" turpinājās filmu skatīšanās, bet parkā notika pirmais "Street Food" festivāls Valmierā.

Vakaru noslēdza loterija, kurā piedalījās visi velo brauciena dalībnieki un grupas "All Day Long" koncerts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!