Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Londonas arhitekti savus ierastos darbarīkus gada nogalē nomainījuši pret mīklu un glazūru, lai radītu ēdamu nākotnes piparkūku pilsētu Viktorijas un Alberta muzejā Londonā, tādējādi nodemonstrējot, ka urbānā plānošana var būt arī jautra un garšīga.

Nākotnes piparkūku pilsētu veido vairāk nekā 60 konstrukciju un tajā ir lakricas vilcieniņš, izgaismotas cukura ielas un gājēju celiņi, mājas, tilti, kinoteātris, bibliotēka, stadions, parki un dārzi, kā arī bezpajumtnieku patversme, kas radīta ar mērķi pievērst sabiedrības uzmanību 7500 cilvēkiem, kuri ik gadu guļ Londonas ielās.

Izstādes plānu ir veidojis arhitektu birojs "Tibbalds Planning and Urban Design", kura galvenās vērtības ir ilgtspējība, inovācijas un sociālā atbildība. Turklāt inovatīva domāšana izpaudās arīdzan šīs izstādes veidošanā, jo piparkūku pilsētas būvniecībā piedalījās robots.

Ikgadējā izstāde, ko veido Londonas Arhitektūras muzeja izvēlēti arhitekti, inženieri un dizaineri, būs apskatāma no 8. decembra līdz 9. janvārim. Izstādes laikā tiks rīkotas arī radošās darbnīcas, kurās ģimenes varēs uzbūvēt pašas savas ēdamās mājiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!