Noslēdzies fotokonkurss "Iededz Gaismas pilī!", un ir noskaidroti tā uzvarētāji. Par labākās fotogrāfijas autoru atzīts Rolands Bošs, otrajā un trešajā vietā ierindojušies attiecīgi Roberts Gorenko un Artūrs Kalniņš. Atzinības un ceturto/piekto vietas ieguvuši Jānis Zvērs un Jolanta Tomsone, informē tā organizētāji.

Fotokonkursa laikā saņemti kopumā 137 darbi. Konkursa materiālus iesūtīja ne tikai profesionāli fotogrāfi, bet arī amatieri, turklāt atzinīgi vērtējama arī fotogrāfiju dažādība. Ir ierasts Gaismas pili redzēt pretskatā no Vecrīgas puses, tāpēc īpaši tika novērtēti konkursa darbi ar jauno LNB ēku no atšķirīga skatu punkta.

Jau ziņots, ka konkursa "Iededz Gaismas pilī!" ietvaros no 25. līdz 27.oktobrim, iestājoties tumsai, jaunajā Latvijas Nacionālās bibliotēkas(LNB) ēkā tika iedegtas visas gaismas Daugavas pusē.

Labākos darbus vērtēja žūrija no "Nacionālās Būvkompāniju apvienības" (NBA) un LNB, kā arī fotogrāfs un portāla "fotokvartals.lv" redaktors Arnis Balčus.

Balčus norāda, ka Gaismas pils ir viens no pēdējā laikā visbiežāk fotografētajiem arhitektūras objektiem Latvijā, tomēr izgaismotu ēku naktī līdz šim izdevies kvalitatīvi uzņemt vien retajam.

Labāko darbu autoriem tiks piešķirtas balvas – konkursa uzvarētājs no NBA iegūs arhitektūras fotogrāfiju izdevumu "Le Corbusier and the Power of Photography" (2012), savukārt otrā un trešā vieta saņems balvu no dizaina uzņēmuma un koncepta veikala "Lukabuka" – grāmatu no sērijas "Process par arhitektūru Latvijā". Piecu labāko fotogrāfiju autoriem būs iespēja paviesoties Gaismas pilī un uzņemt attēlus arī ēkā, kā arī no portāla "fotokvartals.lv" saņemt izdevumu "Latvijas fotogrāfijas gadagrāmata 2013".

Konkursu organizē pilnsabiedrība NBA, LNB un portāls "fotokvartals.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!