Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 25. jūlijā, ar divām izstādēm un muzikāli performatīvu notikumu uz upes tika atklāts četrpadsmitais Cēsu mākslas festivāls.

Cēsu Laikmetīgās mākslas centrā tika atvērta izstāde "Skaņa, ko redzam, Telpa, ko dzirdam". Īpaši šai izstādei radīti vairāki lielformāta jaundarbi - Kristapa Groševa multimediālā instalācija "Cita istaba", Artūra Puntes un Jēkaba Voļatovska skaņas instalāciju cikls "Izmisuma apoloģija", Kriša Salmaņa animācija un video "Sānskats" un Pētera Līdakas kinētiskais objekts "Vēja grābslis".

Savukārt centra pagalmā eksponēts Kristapa Ģelža & Ģirta Biša darbs "Kancele" - interaktīvs audiovizuāls objekts, kas tika izvirzīts "Purvīša balvai 2015". "Kancele" ir iespēja ikvienam izstādes apmeklētājam izsūdzēt grēkus ar mobilā telefona starpniecību un saņemt grēku atlaišanu. Ekspozīcijā iekļauts arī skaņas objekts "Planētas detokss un dziedināšana", kas tapis sadarbībā ar mākslas un kultūras portālu Arterritory.com un veltīts lielajiem jautājumiem, kurus aktualizējusi krīze.
Koncertzāles "Cēsis" mākslas galerijā skatāma SEB stipendijas glezniecībā finālistu - Madaras Kvēpas, Lauras Veļas, Ingrīdas Ivanes un Jāņa Šneidera - darbu izstāde "Dienaskārtība". IZstādes laikā tika paziņota šī gada SEB stipendijas glezniecībā laureāta un tā ir Madara Kvēpa, , kura līdz ar to saņēmusi iespēju piedalīties radošajās darbnīcās kādā no Eiropas Savienības valstīm un stipendiju 1850 eiro vērtībā.

Festivāla atklāšanu noslēdza muzikāli performatīvs notikums "Kamēr... upē". Labvēlīgie laika apstākļi, bezvējš un izgaismotie Gaujas krasti bija lielisks fons jauniešu kora "Kamēr..." skanējumam tā mākslinieciskā vadītāja un diriģenta Aivja Gretera vadībā.

Festivāls ilgs līdz 28. augustam.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!