Foto: F64
Konkursa "Iededz Gaismas pilī!" ietvaros šajā nedēļas nogalē no 25. līdz 27.oktobrim, iestājoties tumsai, jaunajā Latvijas Nacionālās bibliotēkas(LNB)ēkā tiek iedegtas visas gaismas Daugavas pusē, informē konkursa organizatori. Piedalīties fotokonkursā un iemūžināt izgaismotu jauno LNB ēku aicināti gan profesionāli fotogrāfi, gan amatieri.
Labākos darbus izvērtēs žūrija no "Nacionālās Būvkompāniju apvienības" (NBA) un LNB, kā arī fotogrāfs un portāla "fotokvartals.lv" redaktors Arnis Balčus.

Kā skaidro Māris Saukāns, NBA padomes priekšsēdētājs, atsevišķi fotogrāfi jau ir paguvuši nejauši iemūžināt mirdzošu Gaismas pili tumsā, kad aktīvu būvdarbu dēļ ēka ir gaiša arī vakaros. "Ik pa laikam sociālajos portālos ir manāms rīdzinieku prieks par apgaismotu LNB ēku un fotogrāfijām, kas radušās mirkļa ietekmē. Tas iedvesmoja mūs šādu iespēju dot visiem – gan profesionāļiem, gan citiem interesentiem –, par gaismu ēkas logos paziņojot iepriekš."

Savukārt Balčus norāda, ka Gaismas pils ir viens no pēdējā laikā visbiežāk fotografētajiem arhitektūras objektiem Latvijā, tomēr izgaismotu ēku naktī izdevies kvalitatīvi uzņemt vien retajam.


Labāko darbu autoriem tiks piešķirtas balvas – konkursa uzvarētājs no NBA iegūs arhitektūras fotogrāfiju izdevumu "Le Corbusier and the Power of Photography" (2012), savukārt otrā un trešā vieta saņems balvu no dizaina uzņēmuma un koncepta veikala "Lukabuka" – grāmatu no sērijas "Process par arhitektūru Latvijā". Piecu labāko fotogrāfiju autoriem būs iespēja paviesoties Gaismas pilī un uzņemt attēlus arī ēkā, kā arī no portāla "fotokvartals.lv" saņemt izdevumu "Latvijas fotogrāfijas gadagrāmata 2013".

Konkursu organizē pilnsabiedrība NBA, LNB un portāls "fotokvartals.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!