22. maijā mediju pārstāvji tika aicināti iepazīties ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkas celtniecības darbiem.

Par aktuālākajām norisēm Gaismas pils projekta realizācijā – paveiktajiem un plānotajiem būvdarbiem, LNB attīstības stratēģiju, satura veidošanu un jaunajiem pakalpojumiem bibliotēkas apmeklētājiem - stāstīja kultūras ministre Žaneta Jaunzeme – Grende, pilnsabiedrības "Nacionālā Būvkompāniju apvienība" (NBA) padomes priekšsēdētājs Māris Saukāns, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktoru Andris Vilks un citas projektā iesaistītās amatpersonas.

NBA padomes priekšsēdētājs Māris Saukāns norādīja, ka nu jau paveikta lielāko darbu daļa un Gaismas pils būvniecības process ir finiša taisnē. Marta beigās tika uzsākta arī infrastruktūras izbūve, līdz ar to darbi rit veiksmīgi, lai LNB ēkas būvdarbus varētu pabeigt paredzētajā termiņā.

Plānots, ka no esošajām sešām LNB ēkām pārcelšanās uz Gaismas pili sāksies 2014.gada sākumā un ilgs līdz 2014.gada augustam. Taču arī tad vēl turpināsies ēkas labiekārtošanas darbi, kā arī lielās auditorijas, restorāna un citu telpu izbūve.

Savukārt esošā konferenču zāle ar 350 vietām pēc LNB direktora Andra Vilka ierosinājuma nodēvēta dzejnieka Imanta Ziedoņa vārdā.

Kopējās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas būvniecības izmaksas būs 187 miljoni latu. Šajā summā iekļauti gan ēkas celtniecības, infrastruktūras, aprīkojuma un citi izdevumi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!