Foto: Publicitātes foto

Būvdarbi Gaismas pilī ir gandrīz noslēgušies, tiek turpināti aktīvi infrastruktūras pirmās kārtas objektu būvdarbi, informē Jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas būvdarbu veicējs pilnsabiedrība "Nacionālā Būvkompāniju apvienība".

Lai Gaismas pili varētu saukt par pabeigtu, atlicis ieklāt koka grīdas segumu, kā arī izbūvēt koncertzāles un ēdamzāles telpas. NBA turpina darbu pie infrastruktūras objektu izbūves, kur šobrīd aktuālākie darbi ir infrastruktūras ēkas būvniecība, lietus ūdens un sadzīves kanalizācijas izbūve, kā arī ūdensvadu tīklu, elektrotīklu un siltumtīklu uzstādīšana.

Pilnsabiedrības "Nacionālā Būvkompāniju apvienība", kas veic jaunās LNB ēkas būvdarbus, valdes priekšsēdētājs Māris Saukāns norāda, ka "Gaismas pils būvniecība ir lielākais nacionālais būvobjekts pēdējo 20 gadu laikā. Visu iesaistīto pušu spēja sadarboties un strādāt kopīga mērķa vārdā ir vēl viens pierādījums tam, ka mēs varam paveikt lielas lietas".

Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvdarbus veic "Nacionālā Būvkompāniju apvienība", ko veido trīs lielākie Latvijas būvuzņēmēji – SIA "Re&Re", AS "RBSSKALS" un SIA "Skonto Būve".

Saskaņā ar līgumu, ko valsts ar būvuzņēmējiem parakstīja 2008. gada 15. maijā, bibliotēkas būvniecība izmaksās 114,6 miljonus latu. Bibliotēkas jaunās ēkas būvniecību paredzēts pabeigt 2013. gada beigās. 2014. gada janvārī plānota bibliotēkas pārcelšanās no sešām esošajām bibliotēkas ēkām, lai 2014. gada vidū jaunā ēka pilnībā būtu pieejama apmeklētājiem. Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvdarbiem ikviens interesents var sekot tiešraidē – www.nba.lv, www.gaisma.lv un www.gaismaspils.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!