Foto: Publicitātes foto
3.maijā Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā pirmizrādi piedzīvoja Mārtiņa Brauna un Agra Daņiļeviča atjaunotais mūzikls "Mauglis. Viena asins tev un man".

Projekts ir deju grupas "Dzirnas" 1995.gadā un 2003.gadā veidotā deju uzveduma "Viena asins tev un man" idejas turpinājums. Mūzikla idejiskais autors un horeogrāfs ir Agris Daņiļevičs, mūzikas autors - Mārtiņš Brauns, iestudējuma režisors - Uģis Brikmanis, scenogrāfs - Mārtiņš Milbrets.

Mūzikls, kas veidots pēc Džozefa Radjarda Kiplinga darba "Džungļu grāmata" motīviem, ir visiem zināmais stāsts par Maugli, kurš mācās sadzīvot ar džungļu cilti, atceroties dabas valodu un smeļot spēku asins balsī, kas visiem viena. Kā stāsta Agris Daņiļevičs, šim stāstam ir divas dimensijas, kas uzrunā gan bērnus, gan pieaugušos. Viena ir zvēru pasaule ar tās džungļu likumiem, bet otra - cilvēku pasaule, kurā arī pastāv noteikta kārtība, kas zināmā mērā līdzinās dzīvnieku pasaulei.

Maugļa emocionālo stāstu izdejos vairāk nekā 200 dejotāju - deju grupa "Dzirnas", tautas deju ansambļi "Vektors" un "Katvari". Mūziklā piedalās arī grupa "Sīpoli", Rīgas Doma meiteņu koris diriģentes Airas Birziņas vadībā, Ieva Kerēvica, Niks Matvejevs, Putnu balle, Valters un Kaža, Paula Dukure.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!