Foto: LETA

Pirmdien pie Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeja pulcējās "Velobrauciena par bibliotēkām" dalībnieki no visas pasaules, lai kopā ar atbalstītājiem veiktu goda apli ap "Gaismas pils" jaunceltni.

Velobraucēji – bibliotekāri tālāk devās uz Rātslaukumu, kur tos uzrunāja Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme – Grende un Rīgas domes pārstāvji.

"Velobrauciens par bibliotēkām" ir dažādu pasaules valstu bibliotekāru brauciens ar velosipēdiem vairāk nekā 600 kilometru garumā, lai apspriestu svarīgus jautājumus nozarē un rastu problēmu risinājumus, sarunājoties, diskutējot, apmeklējot bibliotēkas un tiekoties ar politiķiem, bibliotēku atbalstītājiem un oponentiem.

Šogad bibliotekāri-velobraucēji iepazīst Baltijas valstis. "Velobrauciena par bibliotēkām" dalībnieki ceļo no Viļņas uz Tallinu. Braucienā piedalās 120 velobraucēji-bibliotekāri no Somijas, Spānijas, Serbijas, Norvēģijas, Taivānas, Ukrainas, Vācijas, Rumānijas, Zviedrijas, ASV, Dānijas, Arābu Emirātiem, Indijas, Beļģijas, Baltkrievijas, Francijas, Mongolijas, Jaunzēlandes, Krievijas, Kanādas, Lielbritānijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!